Blije Broeders en de WipWap

P1080524

Vandaag was een echt zonnige dag.
Zo begon de dag niet en ik had er iets mee te maken! Ik ben zonnig opgestaan alleen dacht de zon er zelf anders over. Die verschool zich to in de liddag achter de wolken. Ik bedoel, dan heb je de kans om te schijnen, iedereen zit er op te wachten en dan heb je zo’n stomme wolk voor je snufferd!

Maar, dat heeft de pret niet gedrukt.
Ik ben met papa opgestaan en heb lekker op schoot gezeten. Dat zit zo goed, dat het een beetje kleeft, dan kun je haast niet weg. En ik drink lekker wat melk en we lezen wat en ik kijk naar Woesh en Wuffel (of zo) met mooie muziek. Dan schud ik met m’n hoofd heen en weer.

Toen mama beneden kwam moesten we knuffelen.
Met Jay, ik ben zo blij dat hij er is! Een eigen broertje waardoor ik automatisch de grote broer wordt. Wie had dat 2 jaar geleden gedacht? Ik niet. Niemand nie!

Toen mama weg was, moest ik even alleen.

Alleen met Jay in de box, dan zie je ook hoe klein hij is of beter: Hoe groot ik ben. Supergrote Dzjez. Maar ik kan niet wachten tot hij de ‘speelgrootte’ heeft. Dan kunnen we ravotten en riddertje spelen.

Precies! Daarom drink ik ook de longen uit m’n lijf. OK, ik geef toe, het was een beetje een flauwe start, maar ik kom op stoom. Ik zuig de flesjes binnenstebuiten en doe rustig aan bij mama, maar ik kan het en ik doe het.

Groeien moet ik. Ik was al groot toen ik geboren werd, maar moet doorspurten. Hoe groter hoe beter (en waarschijnlijk ga ik een kop groter worden dan papa en dat maakt mij een boom van een vent! Over 18 jaar…

Wat ook fijn was vandaag, was dat ik Senn en Nynthe vandaag voor het eerst ontmoet heb. Nog meer speelplezier voor de toekomst!  Ik heb nu vooral geslapen hoor, maar dat haal ik later in.

Ik kreeg nog een supercool georn vestje en een T-shirt met … TOOTOO’s! Voor als ik… groter ben. Van Tessa, zo leuk!

Wij zijn naar de speeltuin gegaan! Naast ons huis, lekker gemakkelijk. De zon had na een zware ridderstrijd de wolken verslagen en kon heerlijk naar beneden schijnen. En wij? Wij hebben gespeeld!

Op de wipwap en de glijbaan en ik ga dan gewoon op pad. Geen angst, gewoon gaan, zeg ik en voor je er erg in hebt, sta ik aan de andere kant van het speelterrein. Dan moet papa achter me aan om me te roepen en pakken, anders sta ik in de Vesting…

P1080536

Vallen vind ik niet erg. Dan sta ik gewoon weer op, zonder kik. Zo ben ik. Ook als ik met m’n hoofd tegen de zijkant van de glijbaan tik. Dan wrijf ik even hard en is het weer over. Dat doet papa ook en dat helpt.

Zand is dan weer niet leuk. Op m’n handen niet, op m’n ogen niet en in m’n mond niet.  Het is wel lekker zacht om in te vallen en warm.

Er zijn trouwens veel kinderen en dat is gezellig. Tessa heeft me geholpen op de wipwap. Ik ben te licht voor Senn die aan de andere kant zit. Grrr.

P1080542

Ik heb ook nog een boekje gelezen met Johann. Kwestie van er gewoon met een boekje naar toe lopen en dzjie, dzjie roepen. Onweerstaanbaar.

Toen ze weg waren heb ik lekker buiten gespeeld en goed gegeten. Dat doe ik zelf. Met kordate bewegingen en happen en slikken. Gaat best goed, met een beetje coördinatie van mama en papa. Mooi!

Oh ja, nog één ding:

Uiteindelijk stopt de zon met schijnen en bij mij ook. Ik ga na een mooie dag, fijn naar bed.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s