Druk weekend

P1080699

Maar gezellig.

En ze kwamen nu ook voor mij. De vorige keer was ik er nog niet en dan willen ze je graag een keer zien. EN ik hen. Als ik begin met zaterdag, dan waren allereerst Siebe en Zelda er nog. Die waren geen leuke droom, nee die zijn echt en leuk!

En toen kwamen Pake en Beppe. Helemaal ût Fryslân, dat was ook bijzonder. Beppe had ik al gezien, maar Pake nog niet. Die keek een beetje onwennig naar me. Logisch, ik ben pas z’n TIENDE kleinkind. We zijn bijna een gemengd voetbalteam.

P1080713

Olpa was er ook ineens! Zonder Olma, die was aan het bridgen met haar vriendinnen. Dat is ook wel eens leuk en hij viel met de neus in de boter en de taart, want daar was er veel van!

Ik heb het maar bij moedermelk gehouden en als ik goed proef, proef ik de oranjekoek die mama gegeten heeft….

P1080731

Daarna kwamen Lauren, Philine en Evelyn ook nog! Een Full House en het weer was ook nog lekker. In dat opzicht is het dan weer jammer dat ik een baby ben. Dan kun je nog niet echt mee. Nou ja, ik had het eigenlijk ook te druk met drinken en slapen.

Ik heb trouwens wel de heeeeele vrijdagavond op de buik van Zelda en later op de buik van Siebe en toen weer op de buik van Zelda gelegen. Wat een feest!

Zondag

P1080754

Zondag kwamen Jannie, Siebren, Luc, Jesse, Ben en Ympkje. Dat was wat je noemt een gezellige zondagochtend. Ik heb supergave kleertjes gekregen.

Jaja en ik een boek over Tweetie. En dat is een EEND-UH-Kwa-Kwa-Kwa. Weer een boek voor papa om uit voor te lezen! Vind hij fijn.

Het was grappig om Jesse te zien en hem totaal niet te herkennen.

Ik bedoel maar, we hebben elkaar heel wat dagen gezien bij Ieniemienie, samen gegeten, gespeeld, gebabbeld, gewandeld en buiten geslapen, maar geen blink van herkenning. Het is wat, dreumes zijn. Je bent heel druk bezig, soms gebeuren en dramatische dingen. Of fantastische dingen en wanneer je ‘groot” bent, herinner je je er niks van.

P1080750

Je kunt wel merken dat Siebren gewend is aan dreumesen, want hij ging me voorlezen. Bruin de Beer. Dat is een goeie!

Aan de andere kant, het maakt mij niks uit want ik leef in het hier en het nu en ik ben gelukkig. Ik vond het dan ook gaaf dat ze er waren. Volgende keer gaan we BBQ-en 😉

Zaterdag was ook een hele mooie dag, maar voor sommige mensen dan weer niet? Want een zekere meneer Uwbanks heeft het koningslied ingetrokken. Ik wist niet dat dat kon, maar wil even zeggen dat ik het wel mooi vind hoor. Je kunt er goed ‘ballet’ op dansen.

Met je billen swingen kun je dan weer op een ander koningslied en dat heb ik dan ook gedaan. Er zijn trouwens heel veel koningsliederen. Ik bedoel, stel je bent koning en je moet ze allemaal beluisteren. Dan heb je geen tijd om die kroon op je hoofd te zetten en te zwaaien met je rechterhand.

Maar goed, zaterdag was een supergezellige dag. Ik ben op de glijbaan geweest en heb veel gespeeld met Siebe en Zelda. En ineens was daar Pake en dat was grappig! Hij heeft ook gestoeid met Siebe en Zelda, ook grappig!

Oh ja, Zelda was immers jarig en die heeft ook nog kadootjes gekregen en een bon en daar heeft ze nagellak voor gekregen en daar heeft ze lippenstift geprobeerd… Lachen!

P1080733

Pff,wat is er veel gebeurt! Gelukkig zijn er foto’s.

Zondag moet ik nog wel even vertellen. We zijn nadat Jesse geweest is en nadat ik best heel lang geslapen heb, naar de kinderboerderij geweest! Wat een grote kippen heb ik gezien zeg! Maar goed dat ze rondlopen, want in een oven passen ze niet! En varkens en reuzenkonijnen en geitjes en een minikoe en een slimme ezel. Die was zo slim dat’ie JA kon zeggen. IE-JA zij’ die. Cool.

P1080768

En daarna zijn we (Siebe en Zelda en Papa en ik) om de vesting gaan fietsen over de onverharde paden. Wel 10 kilometer of zo! Heerlijk, ga ik nog veel doen. Siebe op z’n nieuwe fiets en Zelda op die van mama. Goed gezien!

Toen we thuis kwamen had mama macaroni gemaakt en we hebben er heerlijk van gegeten. Siebe heeft wel 4 borden gegeten en ik een kleintje. Daarna mocht ik zelf yoghurt eten, naar dat heeft mijn gezicht geweten. Mijn huidje heeft een fijn yoghurtkuurtje gehad.

P1080769

Daarna moesten Siebe en Zelda weg en papa bracht ze. Dan is het ineens heel stil.

Ik was net een ballon.
Na zo veel drukte liep ik helemaal leeg en was best moe en pieperig. Het was nog wel gezellig, maar ik was blij toen ik in bed lag.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een gedachte over “Druk weekend

  1. Wij vonden het ook heel gezellig Dzjez en wat heb je een mooi en lief broertje! Kom maar gauw een x naar de boerderij en neem je je papa, mama, broers en zusje dan ook mee? Gaan we lekker BBQ-en en natuurlijk spelen. Groetjes Siebren, Janny, Ben, Ymkje, Jesse en Luc!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s