Meneertje Mannetje en de Nieuwe Mama

P1080780

Of Pah-Pah, want zo spreek ik het uit, alhoewel ik mezelf er al op heb betrapt dat ik soms ook Mah-Mah zeg. Spontaan en zonder dat ik er erg in heb. Jaja, ik leer elke dag bij. Zoals het woord “Krah”, dat betekent klaar en als papa vraag wil je nog brood, dan zeg ik “Nee” en schud mijn hoofd.

Maar goed, een nieuwe mama, want toen ik haar vanmiddag zag, was die mevrouw een stuk minder mama dan ik eigenlijk gewend was. Ik bedoel, een groot deel van mijn dreumes bestaan en dus meer actief bewuste bestaan, was mama zwanger. Nu Jay er uit is en in de box ligt niet meer.

Dat was dan ook een goeie reden om er even naast te gaan liggen en een DIKKE ZOEN te geven!

En ik? Ik vind dat fijn.

Een zoen van m’n broer. Die was vandaag weer naar de ridderschool en heeft weer heeeeeel veeeeel geleerd. Dat is goed, dan kan hij het mij ook leren.

P1080784

Wat onze mama betreft, ik kende haar die periode vooral van binnen in mijn binnenbuikse wereld. Ik was dus de oorzaak van die dubbele mama aan de buitenkant. Zo ben ik dan weer! Ik zie de dingen graag groot.

P1080782

Eén oog doet dat dan weer iets minder dan de andere, want die is een beetje ontstoken. Het doet geen pijn hoor, voelt gewoon niet prettig. Ach ja, een goeie slok melk compenseert alles! Lekker bij mama.

P1080800

En bij papa zitten is ook heel fijn, geen melk, maar wel het juiste deukje bij z’n schouder waar ik m’n hoofd zo lekker in kan leggen. Dat en m’n voetjes vasthouden is de bete remedie tegen kraampjes. Gelukkig heb ik dat niet vaak, maar als ik het heb is dit de ideale houding.

Grutte groet

Zo is het!

P1080792

Ik mocht nog Bumba kijken. Dat is nu mijn lievelings. Kan ik echt van genieten. Ook van de boekjes. Uiteindelijk ben ik dan best wel moe, want ik was vroeg op en heb niet heel veel geslapen…. Optimaal genieten van de dag noemen ze dat! Daar ben ik goed in.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s