Kleur: Oranje, het mysterie rond het woord mama, Koning(inne)dag en Kontenkijken

P1080951

De nacht was korter dan papa en mama gehoopt hadden, ondanks het omkoopflesje. dat heeft me nog een nog 2O minuten zoet gehouden. OK, ik geeft het toe, het gevolg van die korte nacht was wel een chagrijnige Dzjez.

Niet alleen ik heb daar last van, ook papa, het brood, het vorkje, de boekjes en de puzzels.

Geen van allen is dan mijn grootste vriend en ik zit mezelf dus in de weg; Maar goed, ik heb wel gegeten, ben wel op de bank geklommen, heb wel op de knopjes van de afstandsbediening gedrukt en op die van papa zijn computer.

Om half negen, heeft papa me, nadat ik op de vraag “zullen we naar boven gaan?” ja had geantwoord, naar boven gebracht, waar ik eigenlijk weer terug naar beneden wilde. Papa was meegaand, totdat het ritueel zich herhaalde. Hij heeft me toen maar in bad gezet, ter opwarming en afleiding, nadat ik Papa (die eigenlijk mama is en Jay had begroet.

Op slinkse wijze had hij ook een arm flesje melk in m’n kamer gesmokkeld, dus na een warm bad, was het een warm flesje en die combinatie heeft me gevloerd.

Ik werd uitgerust en vrolijk wakker en keek papa lief in z’n goeiemorgen-ogen, waaruit ik afleid dat hij een dutje gedaan heeft.

Klopt!

Ik heb hem binnen horen komen, maar was net niet in staat m’n grote hoofd op te heffen en over de rand te kijken. We hebben met z’n allen geslapen. dat kan op een vrije dag. Dus.

Over randen gesproken, ik ben er vandaag vaak over heen gegaan. Een regelnachtje, zegt mama, ik zeg veel trek, maar het effect is hetzelfde. Vaak wakker, veel drinken.

Voor de zekerheid hebben we een bandje van mijn stembandjes gemaakt. Voor later, dan kan ik als ik groot ben horen hoe ik klonk toen ik klein was. Het huilen is gespeeld hoor…!

Verder ben ik rond de middag in m’n kinderwagen gegaan, op weg naar de Vesting om koning(innen)dag te vieren. Ik heb er niks van gemerkt. Ik heb geslapen, dat doe ik vooral overdag.

Ik heb niet geslapen. Ik zat keurig in m’n wagen en keek vrolijk om me heen en kreeg ineens een Smurfin van een jongen! Super, die heb ik goed vastgehouden.

P1080962

Oh ja, ik ben betrapt!
ik was in de slaapkamer van papa en mama en wat aan het zingen en naar mezelf in de spiegel aan het kijken en zei wel 4 keer achter elkaar “MaMa, MaMa, MaMA, MaMa”, en ik hoor papa zeggen Hey! En van schrik zei ik toen weer papa, maar het zit er aan te komen…

Wat veel mensen zeg en als je die van beneden bekijkt, je vooral naar de konten zit te kijken. Dat wordt alleen maar erger als je zelf gaat lopen. En dat moest nadat ik een kwartier in m’n wagen koekjes had zitten eten, terwijl papa en mama gezellig stonden te kletsen met de mensen uit de buurt.

Een brok energie en ontdekkingskracht kun je natuurlijk niet te lang vastgegespt houden in een wagen, dus op avontuur! En dat deed ik. Zonder om te kijken de mensenmassa in, links en rechts een handje geven, met als doel ver weg. Ik heb ook nog een beetje gedanst, maar het liedje was te rustig en niet echt mijn ding.

Papa en mama kwamen dan ook regelmatig achter me aan om mee te ontdekken. Logisch, tot het moment ik een kier zag. De kier van de deur van een café. Ik ben zeker 3 minuten spoorloos geweest, totdat mama me bovenaan de trap in cafe Dentes vond. Tsja, gezelligheid zit diep in m’n bloed. Mama was verschrikkelijk opgelucht, samen met haar tafelgenoten.

Ik vond ook nog een oranje aureool.
Een teken aan de wand.
Een juweel op m’n hoofd 😉

P1080969

Uiteindelijk was de dag lang en de terugweg ook. Te lang om het wakker tot een einde te brengen. Wel schrikken als je dan hroizontaal wakker wordt! Dat was niet m’n inslaappositie…. Enfin, er zijn geen ongelukken gebeurd.

Zo’n dag vol oranje is ook wel vermoeiend. Zeker als papa me dan nog eens meeneemt in de wasman ook. Poeh hee!

P1080943

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s