Als je de muziek hoort moet je dansen

P1090055

Want als je niet danst krop je het op en dat is zonde van de pootentsji-eele energie. Dansen is één van die dingen die energie kost, maar veel meer energie oplevert. Energie voor de ziel.

Ik hoor hoor vaak muziek. Gewoon in m’n hoofd, die is er dan ineens en dan ga ik dansen. Ik word daar heel vrolijk van. Ik doe dat ook als ik de muziek in het echt hoor via m’n oren hoor.

We zijn met z’n allen boodschappen gaan doen in de Maxis en ik mocht in de winkelwagen zitten. . Ik ben een tovenaar met echte magische krachten. Ik roep hocus pokus HOI en tover daarmee een grote lach op het gezicht van nietsvermoedende mensen. Pure magie.

Het was een lange winkelkarrenrit, want we moesten veel boooooooodschappen doen. De kar hing er van door z’n assen. Gelukkig kon ik hem recht houden.

Toen we klaar waren gingen we een visje eten en ik mocht uit de kar. Ik hoorde muziek en dat was in dit geval het startschot om eens goed aan de wandel te gaan. Gewoon weg. Ik kijk wel even achterom, maar meer op papa en mama gerust te stellen en dan loop ik de Hema in. Weg.

Papa was daar ineens om me mee terug te nemen, maar dat is is voor mij een bron van inspiratie op het moment dat we terug zijn. Ik hoor weer muziek en deze keer ga ik door de deur naar de centrale hal. Daar kon ik weer goed kontenkijken. Zo veel mensen en geen angst, rustig zingend.

Dat is ook wat die mevrouwen al lachend zeggen als papa me weer komt ophalen. Deze keer zet hij me in de winkelkar.

Ik ben in m’n hoofd minstens zo avontuurlijk, maar lig rustig in de maksikoozie. Rustig te slapen en de wereld aan de binnenkant van m’n ogen te bekijken.

Geen kik heb ik gegeven en we zijn zeker tweeëneenhalf uur onderweg geweest. ALs het maar beweegt, ben ik rustig.

Thuis heb ik eerst wat gedronken en daarna bedekt in de zon gelegen. Heerlijk, dat slaapt ook zo geweldig. Ik ben een echte slaapverslaafde. Ik geef het toe en ooit begin ik wel met afkikken, maar voorlopig geniet ik er te veel van.

Ik hoor Dzjez gezellig op de achtergrond keuvelen, lachen, hard praten, huilen en bezig zijn en dat is rustgevend. Zo’n broer gun je iedereen.
En ik heb er één.

P1090061

En ik heb gevlogen, in de armen van papa. Hoog in de lucht ziet alles er heel anders uit! Dit is ook een onderdeel van de ridderopleiding. Op die manier leer je al jong dat je nooit bang hoeft te zijn.

Tsja, thuis, mama heeft nog even geprobeerd me in bed te doen, maar de zonnestralen schijnen dwars door m’n gordijnen en kietelen me onder m’n neus. Dat kun je niet negeren. Papa heeft me dan maar naar beneden gebracht.

Ik heb me reuzevermaakt en m’n benen ook. Eerst waren ze schaafplekkenloos, maar door m’n enthousiasme aan het eind van de dag niet meer. Arme benen! Mij hoor je niet klagen hoor. Ik val en sta weer op. Zo ben ik.

Met die zon komt er ook extra en meer en mooie muziek, dus meer reden om te dansen. Met de deuren open is het huis een groot speelterrein.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s