Knipoog

P1090089BIG

Er is dus iets aan de hand met mijn oog. Of eigenlijk ogen.

Om te beginnen met m’n rechteroog, dat is bruin en dat is raar. Eigenlijk worden alle Westerse baby’s geboren met blauwe of blauwgrijze ogen. Ik niet dus.

De mijne zijn bruin, dus ben ik benieuwd in welke kleur die nog gaan veranderen. Bij Dzjez zijn ze groenbruingrijs.

M’n andere oog is een ander verhaal, dat is op zijn eigen manier bezig te leren knipogen. Bekijk dat vooral in de slideshow.

P1090112

Wat mijn dag verder betreft? Ik heb mn best gedaan om overal door heen te slapen en dat is gelukt. Het was een lekkere lange dag. Daar geniet ik van en mama ook. Die kan er niet genoeg van krijgen met mij op haar borst en ik eigenlijk ook niet.

Mijn dag was ook mooi.

Ik heb lekker gespeeld en gekeken in de zon naar papa, want die heeft de wortels van de boom uit de grond gehaald en dan kom je er achter dat er veel wortels aan een boom zitten. Net zo veel als de bovenkant van de boom.

P1090101

Christel kwam ook nog, dus was het maar goed dat ik 2 minuten geslapen heb. Dan is mama niet te lang alleen en kan ik gezellig doen en laten zien hoe ‘flink’ ik ben.

Ik kan namelijk heel lang alleen en doodstil spelen. Echt heel lang. Totdat ik naar mama toeliep met een groot stuk pure chocola in m’n mond. Ik had ontdekt hoe je de kast open kunt krijgen en daarin dan weer de schaal chocola ontdekt…. Flink hè!

Wat ik ook kan tot grote verrassing van iedereen, inclusief mezelf, is blokken stapelen. Legoblokken om precies te zijn. En poppetjes er op zetten, inclusief de poppetjes die er eigenlijk niet op horen. Die zet ik dan heeeeel voorzichtig, met veel geduld neer.

Ik stop ze ook in een veewagen en roep dan hard toetoet. Die poppetjes moeten toch ergens naar toe? Ik breng ze! TaxiDzjez

Dus, lachen is belangrijk, daar krijg je energie van en jaag je de negatieve dingen zomaar uit je hoofd. Mama en ik kunnen goed lachen samen. Ik denk dat ik haar binnenkort MMMMaMMMMaa ga noemen.

Ik kan het al lang hoor, maar vind de reactie zo grappig! Als ik niet oplet, roep ik de hele tijd Mama, Jay, Mama, Jay en dat hoort papa dan en dan roept hij mama en dan…. Papa dus.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s