Badvervuiling en de familiedag

P1090201

OK, er is iets gebeurd wat nog nooit gebeurd is en omdat het nog nooit is gebeurd dacht ik dat het OK was.

Ik zat in bad, papa zat op het stoeltje een boekje voor te lezen en ik zei ineens BAH. Nee, zei papa nog, Nijntje, maar ik zei opnieuw BAH en papa keek over de rand van het bad. En nog eens om er zeker van te zijn dat wat hij zag echt was en inderdaad. Er dreef poep in het bad. Veel.

Gelukkig bleef papa Cool en schepte de drollen er met een opgetrokken neus uit, liet het water in het bad weglopen en plakte de afgespoelde mat op de muur. Deed er daarna nieuw water  in met heel veel schuim. Niks aan de hand denk je dan, nou mijn billen dachten daar anders over, dus nog een keer….

Gelukkig bleef papa Cool en schepte de drollen er met een opgetrokken neus uit, liet het water in het bad weglopen en plakte de afgespoelde mat op de muur. Deed er daarna nieuw water  in met heel veel schuim. Niks aan de hand denk je dan en deze keer is dat ook zo.

Nadat ik m’n nieuwe groene T-shirt aan had en brood had gegeten, heb ik Beppe gebeld. Nou ja, ik keek in eerste instantie vooral glazig naar de telefoon, waar ik anders hard HALLO in roep. Maar nu was ik een beetje geïntimideerd dus.

Het was om af te spreken! We gaan namelijk op bezoek in Drachten.

Daarna mocht ik Jay wakker maken en knuffelen. Ook al weer zo fijn. Ik was het – onrustige in slaap vallen- van gisteravond al weer helemaal vergeten. Dat is het voordeel van het korte-baby-termijn geheugen. Jay had ook een goeie nacht gehad.

Ja, dat heb ik. Ik slaap tot 3 uur en dan tot 6 en voor mij is dat prima. Mama wordt daar wel moe van, maar het is nou eenmaal zo, ik moet er nog van groeien.

Vandaag ben ik door veel armen en handen en knuffels gegaan. Dat is het mooie van familiedagen. En het was een heugelijk moment! De eerste keer naar Drachten en dat ik zo’n lange reis maak. Gelukkig slaap ik vooral…. Daar ben ik beregoed in.

P1090275

Maar het was wel bijzonder en ik heb zelfs gelachen naar de meisjes. Mijn nichtjes en Lauren had een Friese vlag rok aan! Dat past goed bij mijn Friese vlag sokken.

Enfin, een lange dag voor mij maar fijn om iedereen te zien!

Ik hou het trouwens weer kort, want ik was bekaf!

P1090226Het was zo gezellig dat ik eigenlijk alleen maar in de auto geslapen heb! Bij Tessa waren Nynthe en Senn en dat betekent spelen geblazen. Ik was zo enthousiast, dat ik te hard rende (en ik ren altijd, met gewoon lopen duurt de weg gewoonweg te lang) en ineens bedacht dat ik rechtsaf moest en dus net de deur miste en zachtaardig tot stilstand kwam tegen de deurpost. Tsja kan gebeuren. Later word ik sprinter.

Papa heeft nog op z’n papa’s voorgelezen en Senn en Nynthe hingen aan zijn lippen en het grappige was dat Senn eigenlijk het hele verhaal volledig uit z’n hoofd kent. Ik vond het OK, maar het was niet Bumba.

P1090205

Ineens waren daar Evelyn, Nynthe, Lauren en Beppe ook nog. Dat was toch niet gepland? We zouden naar Beppe gaan! Nou ja, dan doen we beide. Het is altijd fijn om elkaar vaak te zien.

Later gingen we dus ook nog naar Beppe. Nog meer gezelligheid en lekker spelen. Iedereen was zo blij en ik merk dat ik langzamerhand groot genoeg word om mee te spelen. Dat veranderd veel.

OK, uiteindelijk was ik dus HEEL ERG MOE en dat heeft een voordeel. Toen ik in de auto op mijn stoeltje zat gingen papa en mama zingen. Allemaal leuke liedjes totdat ik in slaap viel.

It wie wer in moaie dei.

P1090207 P1090229 P1090240 P1090287 P1090283 P1090220 foto 1 P1090191

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s