Monsterachtig lief

P1090901

Wat een heerlijke dag was het vandaag zeg!
Ik ben geboren voor de zon. Die stralen, die warmte, die geur. Ik ben wat dat betreft net mama. Het zijn dagen als deze, waarop je merkt dat 3,5 vierkante meter een groot verschil maakt.

Je hebt niet alleen meer ruimte, je hebt ook meer bewegingsvrijheid. Niet dat ik er zelf iets aan heb, maar dat gevoel heb ik.

Het gevoel wat ik ook had vandaag was dat van oog-hand-mond-coördinatie. Ik zag het kleurrijke ‘monster’, greep er naar met mijn hand en begon te lachen. Daar ga ik nog veel kijkplezier van hebben. Ik hoorde van Dzjez dat hij er ook een goeie ervaring mee had.

Luister eens naar de vogeltjes en de wind. Het is een fijn gevoel meer geconnecteerd te zijn. Dat geeft meer een gevoel van mens zijn en ik weet dat dat groeit en groeit, dat mens zijn. Ik moet alleen niet vergeten het kind in me te laten bestaan tot waneer ik 111 ben. Dat is belangrijk.

P1090914

Zo is het! Ik doe dat ook, meer dan ooit, alhoewel m’n boeventronie vandaag minder prominent was. ‘Tuurlijk haal ik streken uit, maar dat hoort bij die grote ontdekkingstocht die leven heet.

En er is altijd wat te ontdekken. Ook iets om niette vergeten wanneer je 111 bent. Of jonger. Als je het gevoel hebt dat je vast zit, wordt het tijd om te ontdekken.

Ik was verrast toen ik mama zag om me op te halen op de crèche. Mama zien is altijd een verrassing. Voor het oog, de geest en het feit dat het betekent dat de dag er op zit en we naar huis gaan. Naar Jay. En Papa.

Dat ik in het groen ben, heeft te maken met signalen. Het is de lokroep naar de zomer, plus ik zweet er minder in. Die natte plek is mijn avontuurlijke manier van drinken. De druppels liggen overal, maar worden een vlek op mijn kleren.

P1090906

Dat water houdt me overigens niet tegen TV te kijken op de meest relaxte manier mogelijk. Onderuitgezakt op de bank, totdat het meisje begint te dansen en dan dans ik mee.

Ondertussen dwarrelen de meest verfijnde geuren door de kamer.

P1090909

Mama maakt 2 gerechten tegelijkertijd en beide moeten sudderen. Sudderen betekent dat de de verschillende kruiden en ingrediënten langzaam vermengen en samen één heerlijke smaak gaan vormen en het vlees mooi zacht wordt. Niet alleen is dat fijn voor de smaakpapillen, het is ook een mooie metafoor voor het leven in het algemeen.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s