Hillywood en Naardermeer heen en weer

P1110546

Dat was ons weekend in grote lijnen.

En oha ja, zaterdag waren we vroeg op, want hoe vroeger je op staat hoe meer je aan je dag hebt. Ik vond 20 over 6 een mooi startschot van de dag. Papa ook , nadat we naar beneden gingen, na de ijdele hoop van een flesje warme melk, ging die lag languit op de bank liggen met toegeknepen ogen, terwijl ik naar onderandere Woezel en Pip keek! Zo gaan die dingen.

En om 10 over 9 zaten we na een goed ontbijt, met z’n allen op de fiets, behalve papa. Die liep voor ons uit en het was een lekkere, mooi weer tocht. Goed begin zeg ik.

Ik heb een nieuwe auto en autobus gekregen van Evelyn en daar zit muziek in. Letterlijk! Als je op een knopje drukt dan doet’ie dat. Echt iets voor mij! Vooral de bus is m’n nieuwe lievelingsspeelgoed! Wat een mooi ding, met poppetjes en muziek.

Nadat ik een dutje had gedaan en wakker werd als het kleine broertje van de Niagarawatervallen in de lente, zijn we naar Hillywood gegaan. Papa en mama hadden elkaar daar leren kennen en we moesten boodschappen doen. Ik had een drinkbeker nodig en papa en mama hebben de boel verkend en vrienden gemaakt en ik ook.

Terwijl ik meestal in de buggy zit, zijn die momenten dat ik er uit mag, de ik-ren-zo-ver-ik-kan-en-zie-wel-hoe-ver-ik-kom-momenten. Papa laat me dan gaan, maar als ik een stipje aan de horizon word, komt’ie me toch wel halen!

In een winkel met de felste kleuren overhemden en Filini-jurken hebben papa en mama mooie dingen voor zichzelf gekocht en ik ben de nieuwe beste vriend geworden van Gosse. Hij en z’n vrouw stoppen er mee en hij is natuurlijk een echte Fries. Direct een band met papa! Jammer dat ze stoppen. Hij ging gezellig met me naar buiten, terwijl papa en mama om de beurten iets pasten.

Ik had geluk dat ik niet opgesloten raakten want vlak voor m’n neus ging ene groot hek dicht. Als dat vlak achter m’n billen was geweest, zat ik aan de verkeerde kant. Maar dat is niet zo, dus waarom er over piepen! Op het terras in de zon, omringd door aardige mevrouwen, dronk ik uit m’n nieuwe beker. Dat smaakt beterder. Het was zo gezellig dat we moesten rennen om vervolgens niet opgesloten te raken in de parkeergarage! Die ging om 6 uur dicht. Nou ja!

We hebben het gered en in de auto ben ik in slaap gevallen van al die avonturen!

Toen papa me wakker maakte, kwam ik uit een vreemd land en had geen idee wat er gebeurde of waar ik was. Nu weet ik het wel weer.

 

Zondag
zijn we opnieuw gaan fietsen en deze keer helemaal rond het Naardermeer! Mooi, weer, eerst heen en toen weer, via de andere kant. ik was niet in m’n hum en vooral wat uit m’n doen. Koekjes, en water hielpen niet. Rozijntjes waren van korte duur en sussende woordjes werden vage lettergrepen in het luchtledige.

IMG_6502

Maar hoe dan ook, het was een mooie tocht.

Thuis kwam de aap uit de mouw en bleek dat ik opnieuw erg moe was.

Ik niet. ik ben vooral hongerig. Van al dat gereis, verbrand je veel energie en die moet aangevuld worden. Niet alleen in de breedte, ook in de lengte. Ik zal wel in één of andere overgang of wisseldag zitten. Die komen en die gaan.

Verder babbel ik HONDERUIT! Het is maar goed dat de oren van papa en mama goed vast zitten, anders waren ze er spontaan afgevallen.

Hillywood was leuk. Dan zie je nogal wat gezichten voorbijkomen. Ieder koekeloert even om het hoekje en niemand is onaardig. De wereld is een mooie plaats, zeker als je in een kinderwagen zit. Zouden meer mensen moeten doen.

P1110538

Als ik honger krijg, vraag mama of ze op een bankje voor een winkel mag zitten en dat mag. ook al lieve mensen en dat komt goed uit, want ik heb honger (die zag je niet aankomen hè!).

Ik heb 2 uur geslapen en werd deze keer wakker als een vriendelijke moesson in een tropisch regenwoud, alleen oe-oe-aah-aah-de ik niet zoals een aapje, m’n stem was nog wat rasperig. Dan klinkt Helicopter ineens een stuk minder hoog!

Nou ja, ik heb lekker gespeeld en goed gegeten terwijl ik Meneer De Uit kijk. Leuk beest, maar ik heb nog geen idee waar hij het over heeft.

P1110543

Van Siebe begrijp ik wel veel, die was terug van kamp en had veel te vertellen! Wat een superavonturen in het Duitse Kanton van België. Zwemmen, Deathrides, tostis met kaas, waar de kaas tussen uit was, onweersbuien en slapen in een lege garage. Het kan niet op. Hij zegt dat’ie bruiner is dan papa… We zullen het zien!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s