Pindakaasmaandag

P1110907

Vanochtend waren Siebe en Zelda er . Ik lag op m’n aankleedkussen en ineens was Zelda daar. Wat een verrassing! Piebe noemde ik haar. Zelda zei papa en ik zei iets in de trant van Elde. En toen was Piebe er ook en was ik helemaal in de war. Fijn is het om ze weer te zien.

Na het zien zijn ze weer naar bed gegaan, want het is vakantie. Alhoewel, Zelda kwam al snel weer beneden. Die was uitgeslapen zie ze. Ik vind het gezellig als ze er bij is als ik ontbijt. Een boterham met pindakaas. Ik denk dat het aangeboren is. Pindakaas! Daar kun je me dus voor wakker maken. Liever dan jam of stroop op dit moment.

Daarna, met de bakfiets naar de crèche. Ik schrok een beetje van Douwe, die was er al als enige en die is een stuk groter dan ik. Dat is op een maandagochtend best eng. Gelukkig was papa er en ging hij met de poppen spelen. Dat maakt hem ineens een stuk minder eng en ik ging er naar toe.

Ik wilde eigenlijk in de armen van Manja, en dat deed ik dan ook. Vond ze leuk.

En ach, wat zal ik zeggen, het was een fijn, dagje. Niet te warm in de ochtend, warm in de middag en vordat ik er erg in had, was mama daar al weer in de namiddag.

Dzjez zat al helemaal klaar om de hoek van de deur. Jas in de hand en wachten. Toen mama er was sprong hij op riep DAHG DAHG en AUTO en liep weg. Mama zei toen ‘En Jay dan?’ oh ja, dacht Dzjez, Jay Jay en wees naar mij en vervolgens riep hij weer DAHG DAGH en liet naar de deur.

P1110912

Zo is hij.

Thuis had papa de Macaroni klaar gezet en die heb ik met ‘Beer’ van het Blauwe Huis opgegeten. Dat ging snel, dus vroeg papa of ik nog een boterham wilde, ik zei JAH, met pindakaas? JAH zei ik en hij was op voordat hij op m’n bord lag. Nog één? JAH en ook die ging op. Ik bedoel maar, boterham met pindakaas is lekker!

mama vind dat ook lekker…

P1110910
Verder was ik niet verbaasd dat Siebe en Zelda er niet waren. Ik was eigenlijk al weer vergeten dat ik ze die ochtend had gezien. Korte termijn geheugen is nog aan het groeien, denk ik.

Ze slapen bij Jenda en Temme, in Weesp. Dat is mooi, hebben ze daar ook eens geslapen, in Weesp. Ik heb dat bijvoorbeeld nog nooit gedaan. Vanavond zie ik ze weer!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s