De knecht van knappe kapper Knap en de Tour du Fryslân

P1110964

Laat ik maar met de deur in huis vallen: Ik ben naar de kapper geweest.

Het haar hing in m’n ogen omdat het te lang, maar vooral te zwaar en te weerbarstig is en sinds de krullen me (tijdelijk) in de steek gelaten hebben, moest de schaar er in.

P1110950 Afbeelding 5

Vandaag ging ik met mama en het was de derde keer en ik ben braaf in de autostoel gaan zitten en heb m’n haar zonder problemen laten knippen tot het gewenste resultaat.

Dat was vanochtend wel anders, want toen was mij GROOT onrecht aan gedaan. Door papa en de sproeier van de douche. Papa heeft deze gebruikt voor het uitspoelen van m’n haar nadat hij het eerst al volledig tegen mijn zin in, gewassen had. Ik HOU DAAR NIET VAN. En omdat er nog wat zeep in zat, pakte papa de sproeier dus.

Ik weet niet wat dat is, maar ik moet er NIETS van hebben. Het gevolg is dat ik best lang alles bij elkaar heb gebruld (en ik heb een luide stem). Het goeie daarvan is dan weer dat mama en Zelda opstonden.

P1110935

Daarna zijn we gaan fietsen achter 2 hijgende types. Siebe en Papa om precies te zijn.

Ik hou daar van, dat fietsen. Het word een beetje onderdeel van wie ik ben. Als je op zo’n jonge leeftijd vaak dit soort tochtje maakt, wordt dat onderdeel van je gewoontes. En we weten allemaal wat gewoontes met je doen…

Precies, een frisse neus geven in dit geval.

Ik denk dat we het in weer en wind moeten doen. Dan moet mama gewoon een dikke jas aan en wij de kap er op en een dikke jas. Ben benieuwd.

P1110933

Er was overigens geen winnaar. Siebe en papa liepen even hard (of even langzaam, hangt er vanaf met wat je het vergelijkt. Een paard zou er om lachen, maar een slak zou jaloers naar boven kijken…. en zo ie je maar weer, alles hangt af van het perspectief.

Ik had wel het gevoel dat we wat sneller gingen nu Dzjez naar de kapper is geweest. Ik hoef ZEKER nog niet naar de kapper en hou het bewust kort. Eerst de andere dingen ontwikkelen en laten groeien en dan het haar. Geen prio op dit moment.

Goed gezien Jay! Hangt alleen maar in je ogen.

Ik heb trouwens kleuren ontdekt. Zelda begon en ik heb haar tekening afgemaakt. Daarna kon ik niet meer stoppen. Ik heb zeker 2 kleurplaten gemaakt. Dat was voor dat ik naar bed ging. Want ik was toen best wel moe.

Toen ik wakker werd, werd ik aangekleed en ging met papa, Siebe en Zelda mee naar Beppe in Fryslân! Zij gingen daar logeren en wij op bezoek. Het was beregezellig en ik heb een nieuwe auto gekregen van Senn (en Tessa), die waren er ook.

Ik had even een lekkere kwollitietaaim met mama. Dat was al weer heel lang geleden en soms ook nodig.

Beppe had ook een nieuw soort speelgoed met… muziek. En als ik muziek hoor, kan ik maar één ding.

Precies.

We hebben er patat en hamburger gegeten met APPELMOES. Dat is lekker en daarna nog yoghurt ook.

IMG_6654

Toen was het tijd voor het afscheid, want ik ging en Siebe en Zelda bleven. Gelukkig komen ze zaterdag al weer terug, samen met Beppe. Het was wel erg laat, maar ik was erg wakker. Ik had de hele weg terug gemopper, gezongen, gemopperd en gebabbeld. Thuis wilde ik eerst nog 2 boterhammen met pindakaas. Het was 9 uur.

P1110965

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s