Voor de fijne feiten

P1120060

Dit is wat je noemt een ‘in between’ blog. Die van gisteren is nog niet gemaakt en met deze doe ik ook al die van vandaag. Ik weet dus nog niet goed hoe de dag eindige, maar voorzie geen grote calamiteiten.

We zijn in ieder geval in goede gezondheid en humeur thuis gekomen. Nou ja, Jay had honger, maar dat heeft’ie vaak. Dat betekent gewoon aan de borst bij mama. Fijn feit zo’n Mama.

Ik was gewoon blij toen ik Siebe zag, dat is altijd een fijne thuiskomst! Fijn feit. En blij gezicht is een blij thuiskomst en dat was het tweede blije gezicht al. Dat van mama staat nog scherp op mijn netvlies. Die is altijd blij als ze ons komt halen. Fijn feit zo’n mama.

Nou die blije gezichten heb ik gisteren ook genoeg gezien. En gekke gezichten. Vooral die van papa. Ik kan wel zeggen dat hij een beetje raar is bij tijd en wijlen en dat is een feit. Ze waren gisteravond aan het Rummicuppen, nou dat heb ik geweten.

P1120049 P1120051 P1120053

Ik was er een beetje hieperdepiep van (dat en ik had honger). Gelukkig waren ze op tijd klaar en toen ik boven was, was ik snel klaar en heb de hele nacht geslapen. Nou ja, bijna. Ik moest twee keer vrij snel na elkaar drinken.

Voor de rest gaat het de goeie kant op. Ben benieuwd wanneer ik helemaal doorslaap. Zal fijn zijn, dat is een feit.

(ps: als je je afvraagt waarom ik zo vreemd kijk op de foto, dat is papa, kijk maar in de slideshow)

Ik ben wat dat betreft een beetje van slag. Ik wordt telkens vroeg wakker. Voordat mama wakker wordt en dat is heel vroeg. Voor de niet zo vroege vogels, de nachten worden weer langer hoor, om kwart voor 6 is het nog behoorlijk donker.

Een flesje deed in dit geval nog een klein wondertje, ik werd pas opnieuw wakker om kwart over 7! En daarna mocht ik eerst in bad. Op één of andere manier was ik met het verkeerde been uit bed gestapt, want in de loop van de ochtend was ik het met veel dingen oneens. En dan wordt ik grommerig. Ik weert niet goed hoe het komt, maar dan ben ik niet de leukste Dzjez van de hele wereld (en ik ben de enige, dat is een fijn feit).

Uiteindelijk is de bakfiets de beste remedie. Nog even dag naar de buurvrouw gezwaaid, die was al vroeg op. Ik zwaaide met links, goed gepast en op de crèche was m’n humeur weer gereguleerd.

Maar goed, het eind van de dag was lekker macaroni. Ik heb bijna een heel bakje leeg gegeten. Ik kan zeggen, het is één van m’n lievelingsgerechten! Dat is een fijn (en lekker) feit.

P1120042

Gister nog even met papa puzzel gemaakt. Ik ben daar goed in, ondanks de onduidelijke vorm, ‘voel’ ik welk stuk in welke puzzel moet. Aangeboren. Hebben kinderen toch wel beter, een goed geheugen. Kan niet wachten om memory met paap te spelen.

P1120041 P1120040

Oh ja, en we hebben altijd bloemen in huis. Van bloemen wordt je vrolijk en als je vrolijk bent, staat het goed bij je humeur. Win-win, en alweer een fijn feit.

It wie wer in moaie dei
(en dat is ook een fijn feit)

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s