STOOM

foto

Ik ben lekker op stoom.
Minder nee en iets meer ja. Ik heb ook het gevoel dat papa er wat beter mee omgaan. Geen vragen stellen, gewoon doen is het devies.

Vandaag zijn we naar de creche gegaan in de regen en wij onder het plastic. Dat tikt zo lekker op het dak, terwijl wij warm en droog zitten.

Gezellig is dat en ik kan mooi naar Dzjez kijken en lekker bewegen. Ik wordt telkens beweeglijker en weet telkens beter wat ik NIET wil (net als Dzjez, maar dan anders). Druppels in m’n oog bijvoorbeeld, daar heb k een ONGELOOFLIJKE hekel aan, Dan gebruik ik zelfs m’n hoge piep van ongenoegen. Dat moet nu maar afgelopen zijn.

Op de creche waren ze wer blij ons te zien en wij hen. Zo gaat dat, de wisselwerking van blij. Blij is en soort perpetuum mobilé, dat geeft altijd energie.

De kunst is de leuke dingen te zien en dan blij worden. Simpel eigenlijk.

P1130227

Mama kwam ons halen en dat was weer een mooie verrassing.
Minder mooi was het toen ik er achter kam dat papa er niet was en we moesten ook al achterom, want de voortuin is een modder/zandpoel.

Mooier was het toen mama zei dat Siebe en Zelda er aan komen…..
Dan sta ik even stokstijf, doe iets wijzers met m’n vingers, in m’n hoofd slaat een kacheltje aan, m’n hoofd wordt warm, m’n wangetjes rood en er komt stoom van blijdschap uit m’n oren.

Daarna ga ik onrustig heen en weer lopen.

De ene keer sta ik met m’n armen over elkaar bij de tuindeur, de andere keer loop ik naar de schuur of kijk ik door het raam en ondertussen roep ik “Zelda, waar ben je!” en Siebe, waar ben je!”.

En dan zijn ze er. Een explosie van vreugde en blijdschap en dan maakt het niet uit hoe laat het is of hoe moe ik ben. Ik ben een bommetje van blijde energie en Siebe en Zelda zijn ook heel blij mij te zien!

En mij! En ik hen! ik heb heerlijk geschaterd met Zelda en haar wangen geaaid en aan haar haar getrokken.

P1130230 P1130233

Daarna heb ik nog heerlijk bij Siebe op schoot gezeten en ik zou ook moe moeten zijn, want ik had weinig geslapen en niet veel gegeten. Zo zie je maar weer: Broers en een zus maken blij en blij geeft energie!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s