Voorleesdag

P1170015

Opstaan met mama is altijd leuk. Allemaal op schoot en melk drinken. Goeie start!

Toen we vandaag op de crèche kwamen was ik wel heel erg verrast!

Moniek en Manja en alle anderen waren nog in de pyjama! Nou jaaaa, dat is gek? Hadden ze op de creche geslapen of waren ze te laat opgestaan en in een hele grote haast het huis uitgerend om maar op tijd bij ons op de creche te zijn? Nee, het was onderdeel van het plan. Het grote voorleesplan.

Jaja, je hoort het goed. Er zou deze ochtend voorgelezen worden.Dat is de beste manier om mij de mond te snoeren. Normaal praat ik graag, maar als er voorgelezen wordt, hou ik mijn mond. Luisteren doe ik dan als de beste!

Alle mogelijke verhalen! Eén groot voorleesparadijs, met woorden en zinnen en de juiste intonaties, spanningen en insinuaties. En waar woordenfestijn en dat is fijn.

Ik luister en kijk naar Dzjez, want als ik hem blij zie kijken, weet ik dat het goed is en kan ik ook lachen. Je zou het niet zeggen, maar ik pas een beetje op Dzjez. Ik ben zijn grootste kleine broer namelijk en dat is een onderdeel van mijn verantwoordelijkheid. Ik kan dat.

Ik hou ook van verhalen. Ook al begrijp ik de woorden niet, ik voel de klanken. Nou ja, bij de mensen die het goed voor kunnen lezen natuurljk.

Toen mama kwam strekte ik armen en benen van vreugde! Ik had een drukke dag en dan is mama altijd het grote rustpunt. Dat betekent ook dat ik snel kan gaan eten, want dat moet echt op gezette tijden, anders raak ik ontzet!

P1170018_2 P1170022

Papa kwam pas laat, maar had een fijne verrassing. Hij had broeken gekocht die niet het predikaat “Hoog Water” hebben, maar waarmee ik gewoon Mooij ben. Ik hou van mooi, mooie dingen en mooi zijn. Esthetisch onderlegd dus.

De dag eindigde in een grote verrassing voor mij. Dzjez heeft een goed voorbeeld gehad en heeft mij vanavond voorgelezen. Uit Bumba! Ik bedoel maar. Luiste maar goed.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s