Handen uit de mouwen

P1170098

Het was vrijdag en dat heb je vrij.

Vrij van de creche, maar niet vrij van wakker worden, want dat doe ik vanzelf. Het was re-de-lijk vroeg en papa moest nog douchen, dus stopte hij me twee boekjes toe en een knuffel en tegen de tijd dat hij klaar was, lagen die op de grond. Klaar zei ik.

Klaar zij papa en toen gingen we aankleden en ik weet precies wat ik aan wil én ken de kleuren ook al. Echt! Rood, Oranje, Groen, Blauw en vandaag wil ik Oranjuh sokken aan. Geen discussie.

En het rode overhemd en m’n nieuwe broek, Die kleur ken ik nog niet, naar hij is wel mooij.

Met papa naar beneden en dan gaat het mis. M’n flesje melk gaat niet precies mee op de manier zoals het moet gaan, namelijk zonder van m’n oranje brodje met ontbijtkoek met worst te vallen en dat is NIET GRAPPUG en geeft echt alle reden om te brullen.

Ik bedaarde pas toen mama naar beneden kwam. Die begrijpt hoe belangrijk het is dat ik het flesje wel/niet zelf mee kan/moet/oftochniet mee kan nemen denk bijna zeker. Enfin ik heb nog HARD gezwaaid toen papa ging werken.

Vrij van de creche, maar niet vrij van werken! Jay had honger en iemand moet hem natuurlijk eten geven en wie moet dat weer doen? Precies, ikke. Maar ik vind dat fijn hoor!

En ik ook. Mijn grote broer die mij groot maakt door een flesje te geven. Ik had best honger want ik had de hele nacht als een roos geslapen (ik wist niet dat rozen sliepen en die rozen die bij ons op de kast staan zien er best wakker uit). Drinken is dan fijn.

P1170096

Vrij van de creche, maar niet vrij van werken! Eigenlijk was het best druk kan ik je wel zeggen, want er moest vanallus gebeuren. Geen tijd om tejuvisjie te kijken of iPad.

Nee eerst moest Jay in bad en dat moet met de handen uit de mouwen (anders worden de mouwen vies). Ik was zelf al in bad geweest, dus was al lekker schoon. Jay heeft zich rot gelachen.

Het werd wel tijd want al dat gewerk van mij zweet ik me rot!

P1170106

Ik kruip wat af en doe dat met de souplesse van een balletdanser. Ik draai en ik keer en je hoeft maar een keer met je ogen te knipperen en ik ben een meter opgeschoven.

Ik zie trouwens overal humor. Mensen die bewegen en lopen! Vanuit mijn perpectief is dat leuk, zeker als dat papa is.

Laatst op de creche vond ik dat niet! Elke ‘vreemde’ die er binnenkwam bracht mij aan het huilen, Echt waar, alsof ik voor het eerst een mens zag! Dat is een deel van mijn bewustwording of zo denk ik, maar nu is het weer goed.

Vrij van de creche is niet vrij van werken want ik moest mama helpen met afwassen en opruimen en dingen doen, zoals keuvelen en zo! Mama was druk bezig met lekker dingen koken en Ik had al geslapen en Jay lag er nog lekker in. Die heeft uiteindelijk 4 uur geslapen!

Uiteindelijk was ik wel helemaal nat, maar voldaan. Mama helpen is leuk en gezellig.

Toen papa vroeg (jaja) thuis kwam ben ik met hem gaan winkelen. Ik de miniwinkelwagen en hij het mandje. Beide volgeladen en ik goed helpen en hard duwen. Op de terugweg hebben we gezongen en loop ik swingend.

P1170110

Ik weet wie er morgen jarig is.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s