Eendjes, Meerkoetjes, Meeuwen en een Zwaan

P1170167

Papa en mama waren een beetje rustig deze ochtend…

Weet niet goed waarom, want ik was opgewekt en vrolijk! Ik had er zin in! We zijn dan ook na het ontbijt gaan fietsen en eerst naar de geitjes geweest. Nou die geitjes vonden het leuker dan ik! Als het woord terugdeinzen opzoekt dan zie je een foto met mijn gezicht en grote angst!

Gelukkig zijn we kort gebleven en daarna op zoek naar de eendjes om het brood wat we de afgelopen weken hebben opgespaard te voeren. De laatste kostjes hadden een leuke groene kleur, en je zag dat de eendjes dat extra lekker vinden. dat zag je duidelijk!

Ik zat lekker op een stoeltje naar de eendjes te kijken als een kleine Buddha over de rijstvelden. Zen zeg ik en alles genietend in me opnemen. In mijn dimensie van tijd is het mooi en rustig en alles een fijne belevenis. Probeer het maar eens.

P1170166

Dat doet me denken aan het verhaal van de dorpsgek. Dat was een man die elke dag aan de kant van het water ging zitten en staarde zo de hele dag voor zich uit. Denken, mijmeren. Mensen die voorbij liepen wezen naar hem en lachten hem uit. Hij vond dat vervelend en op een dag besloot hij een tak van een boom te trekken en die voor hem in de grond te zetten. Sindsdien lachen ze hem niet meer uit. Sindsdien staat hij bekent als de visser. En de man? Die staart de hele dag voor zich uit. Denkend en mijmerend en komt elke dag rijker thuis.

P1170174

Thuis zijn we direct in bed gegaan want Pake kwam!

P1170178

Toen ik opstond was hij er al en ik zat bij hem op schoot en voelde me goed. Vertrouwd haast wil ik zeggen met heerlijk knalrode wangen van het slapen en opbollende wangen omdat ik telkens moet lachen van pure blijheid. En naast ons zat Swannie en Swannie heet eigenlik Zwaan! Wat een mooie naam hè. Vind ik ook. En ze is heel gezellig en kan erg goed keuvelen, net als ik.

P1170183

Ik was een beetje verlegen toen ik beneden kwam, maar ontdooide vrij snel en toen was het Pake voor en Pake na. We hebben filmpjes gekeken en foto’s en ook samen met Zwaan (ik vind dat ook een mooie naam!). Die kent ons verleden niet en zegt natuurlijk veel oh en ah. Logisch.

Pake geeft ook veel met me gespeeld en ging zelfs bij me op de grond liggen. Ik heb veel bij hem op school gezeten en ik denk: Wat ik pakken kan aan schootzitten, pak ik! Zwaan heeft me lekker eten gegeven en daarna heb ik nog soep gegeten ook met gedoopt brood. Mmmm en dat vinden m’n wangen ook.

Ja het was leuk en het was mooi zo bij elkaar zitten. Pake en Zwaan, wie kan dat nou zeggen!
Jammer dat papa gewoon vergeten is foto’s te maken van Zwaan. Oelewapper. Nou ja, dan moeten ze snel nog maar eens terugkomen.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s