Noem mij maar de Knuffelaar

P1170187

En laat dat nou ook net het thema van de week op de creche te zijn!

Dat betekent niet wat je denkt. Nee, het gaat om het hebben van een knuffel en dat heb ik niet. Niet een stoffen knuffel die ik nodig heb als slaapmaatje of een knuffel die ik heb als troost. Nee, zo ben ik niet. Nooit gehad ook. Ja ik heb wel knuffels gekregen, maar nooit geadopteerd als mijn knuffel.

Ik heb ook geen babybeschermende knuffel. Nu kan dat bij mij nog komen hoor, want ik ben nog jong, alhoewel, ik ben al 11!

11 maanden, dus. Maar dat neemt niet weg dat ik al een stevige baby ben en dat ik al behoorlijk kan zitten en stevig op m’n handen kan leunen. En wat het allerleukste is, is dat m’n haar langzaam in de krul schiet. Het is net alsof mijn haren wakker worden is en denkt: Oh ja, ik moet in de krul schieten! En hup het gebeurt.

We zullen nog wel eens een foto maken, want ik ben deze keer eens niet gefotografeerd.

Dus ik heb geen stoffen knuffel maar hou gewoon van knuffelen. Van echte mensen en hard en innig. Mama is een favoriet slachtoffer om eens stevig vastgepakt te worden! En het verhaal is simpel, van knuffelen krijg je energie. Het is niet dat de ene energie krijgt en de andere geeft, nee, samen knuffelen is extra energie creëren waar je allebei beter van wordt. Onthoud dat maar.

Oh ja, papa belde nog! DIe was bang dat hij mij/ons niet meer ging zien. Ik heb net gedaan alsof dat ook zo was, zodat het dubbel leuk is elkaar dan toch nog even te zien! Tijdens het gesprek vertel ik dat ik gespeeld heb en aan het eten ben en naar Maja de Bij kijk. Hele gesprekken.

P1170191

Maar toen papa thuis kwam was ik er ook nog en dus hebben we eerst 10 minuten … geknuffeld. Ik ben dan buiten mezelf van blijdschap en m’n wangen richting de hemel gericht bol staan. Dat is de graadmeter van mijn blijdschap. Ja ik ben een blije knuffelbaby.

Ik was na het verhaal van Hotse de Botskabouter klaar en wilde niet.
Niet naar bed, niet de deur open, niet de deur dicht, niet lezen, niet wel lezen, niet opruimen, niet wel opruimen, niet wel sokken uit en zo van die dingen, die vooral met NIET te maken hebben.

Uiteindelijk ontspan ik bij het flesje melk.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s