10 Dingen

Het is al weer een tijdje geleden, dus ga ik het systematisch aanpakken. Ik doe het puntsgewijs, Dat is handig en dan vergeet ik misschien niks..

1. Gekkebekkentrekken:

Soms heb je weinig woorden nodig om duidelijk te maken dat je niets wilt zeggen. Deze is dus met mama.

foto 4 foto 3 foto 2 foto 1

2. Koelzijn
Koelzijn gaat niet over koelkasten, maar over baby’s zoals ik die geheel eigenzinnig en zelfstandig over de grond krollen. Je snapt het al, krollen is kruipen rollen (of rollend kruipen) en ik kan het goed.

P1170220

3. Siebe en Z…
Oh nee, het is alleen maar Siebe! Zelda is er niet bij. Dat is raar? Waar is ze dan? Ze is gaan skiën. Niet naar Sotchi, maar met school naar Oostenrijk. Hoe cool is dat! Onder nul!

P1170208

En het goeie is, dat Siebe met de trein is gekomen. Helemaal alleen en het is helemaal goed gegaan. Hoe 14 kun je zijn. En het voordeel is dat ze vroeg thuis zijn en we dus samen….

4. Frietjes eten
Met appelmoes en kip nuggets en dat vind ik lekker. En met Siebe er bij kun je lekker gek doen, want hij is een grappenmaker. Net als ik.

5. Ik sliep al.

6. Tsjoe Tsjoe Wah
Dat is het nieuwe liedje dat ik ontdekt heb op de creche. Manja heeft me er al helemaal gek mee gemaakt en zo veel geoefend, dat ik het zelfs zonder muziek zou kunnen.

Niet alleen is het Tsjoe Tsjoe Wah, maar ook “Doe de Oki Poki”, Ook daar kan ik alle bewegingen op maken. In dat opzicht kun je ook zeggen dat het een muzikaal weekend was.

7. Knuffelen met Siebe
Dat is echt Siebe. Die heeft net als ik zo nu en dan een grote behoefte aan knuffels. Dat doet hij met papa, dat doet hij met Dzjez en dus ook met mij. We hebben samen op de bank een onderonsje gehad.

8. De kapper die me in m’n oor knipt
Dat is de enige reden dat ik zo verschrikkelijk moest huilen. Ze had me in m’n oor had kunnen knippen. Ze heeft het niet gedaan hoor, dat moet ik er bij zeggen. Maar toch. Papa bleef gewoon babbelen met de kapsters en op een gegeven moment besefte ik me ook wel dat het misschien een heel klein beetje overdreven was…. Beetje.

IMG_7733

Het goeie nieuws is dat ik weer een lekker kort koppie heb en m’n wenkbrouwen weer goed zichtbaar zijn.

9. LEGO
Dat heb ik dan weer niet gedaan, maar papa en Siebe. Ik kijk er vol bewondering naar. En ik denk, laat ze maar bouwen. Laat ze mekaar maar LEGO kado geven. Mijn tijd komt nog wel. Ik hoef alleen maar te wachten en dan kan ik ze later allemaal zelf maken. Met papa of Siebe.

P1170206

10. Mama en schaatsen
We hadden weinig te zeggen, zij had makreel en een biertje en op de televisie was schaatsen. Niet zo maar schaatsen, maar de Olympische spelen. En dat is heilig en wij vinden het prima. Want wat zij vind het gaaf en wij vinden dat dan weer gaaf.

10.1 Spiegel
Ja ik weet het, ik heb gezegd 10, maar er gebeuren altijd zo veel dingen, dat ik me soms vertel. De spiegel is heel belangrijk, want het is een echte blikvanger. Mama heeft hem gevonden op marktplaats, maar ze kon hem niet downloaden, dus hebben papa, ik en Siebe hem gehaald. Met twee lawaaige gaatjes en een hoopje stof, hing hij en is de kamer nooit meer hetzelfde.

P1170225

10.2 Maatje te groot
Dat zijn de schoenen van papa, maar zoals met alles, komt tijd komt een groter schoenmaat!

P1170193

10.3 Voorlezen om te troosten
Jay was deze ochtend een beetje verdrietig. Hij krijgt allemaal tanden of het is iets anders. Buikpijn of zo… In ieder geval heb ik hem voorgelezen en werd hij weer rustig. Dat is goed, want we moesten naar de creche! Spelen, lachen en dansen.

P1170223 P1170222

It wie wer in moaie tiid.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s