Haai Laaits

P1170586

Ik kan dus al duidelijk tot 10 tellen en ben de andere kant van 10 nu ook aan het onderzoeken. Ik weet dat er meer is en begin nu gewoon opnieuw te tellen vanaf 1, maar heb ook al eens meegetelde papa (elf, twaaaaalf, dertien) maar dat kan ik nog niet zelf.

Nieuwe kleuren die ik ken zijn Bruin en Zwart (de meeste andere kleuren ken ik nu wel en m’n lievelingskleur is oranje!

P1170567

Ik moet toegeven dat ook echt een liefhebber ben van Fiessie kijken. Of iPad, dat maakt niet echt een verschil. Gelukkig doe ik met Fiessie kijken ook gemakkelijk andere dingen, zoals torens bouwen van de blokken.

P1170587

We hebben ook een eeefaluaatsie van de crèche gehad en bij mij was die heel goed. Ik ben eigenlijk iets te goed want ik doe ook allemaal dingen die niet hoeven, zoals praten als we gaan slapen, zingen als we gaan eten en ook dingen zoals speelgoed halen voor Jay of andere kindjes dansen omdat het kan en blij zijn als mama komt. Van die dingen.

Wat ik heel lekker vind is rugkriebelen (of benen of buik, allemaal fijn), dan word ik helemaal Zen en begin een beetje te kwijlen. Kan niet lang genoeg duren en vaak genoeg gebeuren. Eigenlijk moet het een verplicht deel van opvoeden zijn!

Gisteren hebben we pannenkoeken gegeten en die zijn lekker. Met stroop en suiker en dan gooi ik er per ongeluk melk over.

P1170585

Olpa en Olma kwamen ook nog! Voor een borrel en om op te passen, want papa en mama gingen UIT eten. En het grappige is dat ze dat dan weer BINNEN doen. Logisch, want het is ook wat te koud om buiten te zitten.

P1170589

Het gevolg is dat ik gezellig bij Olpa en Olma ben en boekjes heb gelezen en dat is fijn. Ze kunnen goed voorlezen en als ik daarna met Olma om half 9 ofzo een flesje krijg en ik in mijn haar kroel kan ik maar een ding doen: Lekker slapen.

Dus.

Eigenlijk is één heel groot hoogtepunt en dat is het feit dat mijn linkeroog eindelijk gestopt is met tranen.

P1170578 P1170579

Mijn traanbuisje heeft zich uiteindelijk gewonnen gegeven en biedt vanaf maandag vrije doorgang aan mijn tranen waardoor ze niet meer uit mijn oog komen behalve wanneer ik huil en dat doe ik bijna nooit.

Het grappige is dat het juist de afgelopen week is dat ik allemaal lieve opmerkingen krijg over mijn ‘mooie’ ogen, Daarvoor viel het minder op denk ik. Nouja ze zijn bruin als chocolade. Ben benieuwd wat voor kleur haar ik heb als ik groter word. Blond zoals nu, of donkerderder.

Ik kan nu ECHT actief rollen. Dat gaat met een energie en van je ene, tweeje, HOP. Kruipen is nog niet echt in het vizier, maar vroeg of laat komt dat ook, dat staat als een paal boven water!

Trouwens, niet kunnen kruipen belemmert me geenszins van doelbewust ergens naar toe gaan. In dat opzicht is de Jay-wave een adequaat transportfenomeen. Ik zie bijvoorbeeld een blok en je hoeft maar twee keer met je ogen te knipperen en ik ben er. Ik bedoel maar, kruipen is voor losers!

P1170568

Op de creche doe ik het ook goed. Eigenlijk is er niks op me aan te merken en ben ik vooral vrolijk en een uitwisselbaby. Als mensen behoefte hebben aan een vrolijke noot, dan word ik in stelling gebracht. Ook op de crèche gaat er geen voorwerp ongemerkt voorbij. Alles pak ik vast want ik ben een onderzoekende baby. En ik heb altijd Dzjez. Als ik iets nodig heb, speelgoed of een knuffel, dan krijg ik die van hem. Broer!

It wie wer in moaie tiid.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s