Waarom druppelen als je ook kunt plonsen?

IMG_2654

Terwijl Dzjez door papa naar Olpa en Olma is gebracht en daar de ochtend bij een snipverkouden Olpa doorbrengt, ga ik afzwemmen.

Nee, haal die lach maar van je gezicht! Dit is serious business. Ik drijf als een eend en zwem als een zeehond en vandaag laat ik dat zien. Het publiek staat op de kant met camera’s in aanslag. Mama heeft haar mooiste bikini aangetrokken en ik weet niet of het zweet of zwembadwater wat er in mijn ogen loopt, maar IK ben er klaar voor.

Ik heb heerlijk gedobberd, gebadderd, gespetterd, geproest, getrappeld, gespaterd en toen…

Toen ging Hotze botsen?

Nee, toen was ik klaar en had mijn zwemdiploma op zak! 2 zelfs. En nu ik er over nadenk, iedereen kreeg een diploma. Met andere woorden: Ik zat in een goeie groep!

Na al die druppelvolle inspanning zijn we naar Nederhorst gereden om mijn succes te vieren. Olma was al terug en ik heb een ererondje gemaakt op de tractor. Hé, dat gaat ook ineens! Rijden op een tractor! Tsjeemig, wat een dag!

IMG_2661 IMG_2656

 

Mijn dag was ook mooi. Nadat ik wakker geworden was in een nadrukkelijke NEE-stemming, loste die in de loop van de ochtend op, zoals de mist in Noord-Nederland, oftewel Fryslân. Eerst even tanken en onderweg was echt vanallus te zien! Bij Olpa keek ik hem eens die in de ogen, want hij zag er wel uit als Olpa, maar klonk als iemand compleet anders! Alsof hij een misthoorn had doorgeslikt! Arme Olpa, hij was het toch echt.

Ik heb eerst wel even het antwoordapparaat afgeluisterd, maar mama was weg.

Verder heb ik gespeeld en hebben we toch nog lang gewandeld. Olpa en ik.
OIma was op pad met haar vriendinnen om mooie kleren te kopen. Bloezen en zo, want die zijn mooi. Daarna hebben we lekker geluncht en gingen we naar huis. En thuis gingen we slapen en toen…

…toen ging ik niet slapen. Ik denk dat het chloor en twee diploma’s een dreumes gewoon te wakker maken, Ik was dus wakker! Nou ja, dan maar veel kruipen en er een nog mooiere dag van maken.

IMG_2666P1170759

It wie wer in moaie dei.


 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s