Druk

P1170780

Vandaag heb ik dus voor het eerst (of tweedst) gedrukt op de WC>

Na weken van oefenen “Als je moet poepen of plassen dan ga je naar de WC” en dat is heel ritmisch, is het eindelijk zo ver. Deze ochtend betrapte mama me op moeilijk kijken en heeft pap me op de WC gezet en ik zat daar. En ik zat daar. En ik zat daar en ineens…. PAPAH ik heb gepoept! riep ik, en ja hoor, het was geen leugen, het was een echte drol, keutel, bolus, poep, kaka. In de WC met remspoor en al en ik was blij! En papa ook en we hebben mama gebeld en die was ook blij (nadat ze door had wat er echt was gebeurt). Nu is het een kwestie van dit ritme vasthouden…

Ik lag op de gang toen dit allemaal gebeurde. Open deur betekent voor mij door de deur.  Zo ontdek ik de wereld. Niet dat ik h e l e m a a l mezelf ben. Ik moet namelijk soms overgeven en het is voor het moment tussen voor en na waaien ik me even niet goed voel, maar dat is het. Er voor en er na lach ik en ben vrolijk. Nu ja!

P1170843

Oh ja en diarree, dan ben je helemaal mee! Van die dunne die instant je billen rood en pijnlijk maakt. Ik ben zielig (maar niet heus), i maar even en dan is het klaar.

Nee ik kan nu al kunstkruipen. Ik kan van zitten naar liggen en terug, hup rechtop. Ik ben vlug als water en wil OVERAL aanzitten.

Slapen doe ik goed, maar heb geen idee waar ik ben als ik wakker wordt. Soms achterstevoren, soms ondersteboven, soms met mijn neus tegen het haas van m’n bedje geduwd. Hele avonturen terwijl ik slaap.

Deze ochtend had ik nog een druppeltje overgegeven en daar had ik dan weer in gelegenm dus was het genoeg aanleiding voor papa om me eerst even in bad te doen, waar ik dan weer geen zin in had, dus werd het een korte sesseie, waarbij papa de tegenwoordigheid van geest had om in de handdoek te wikkelen en me eerst een flesje geeft voordat ik de kleren aan krijg. Hehe, dat was nodig! En dan ben ik weer blij!

P1170835

Siebe en Zelda waren er ook dit weekend en maandag, maar nu even bij Beppe. Dan hebben we niet altijd tijd om onze avonturen op te schrijven. Dat is wat eigenlijk!? Zwarte gaten in onze jeugdige-ontwikkelings-avonturen! Nou ja, ze waren goed en Siebe en Zelda zijn morgen weer hier!

IMG_2688

Oh ja!
BAkfiets, daar hebben we een paar keer in gereden en ik op de bok, naast Dzjez. En Dzjez is net zo blij als ik dat we naast elkaar zitten. Echte broer!

P1170770 P1170764

Je en zij, ik papa Siebe en Zelda zijn naar OOM Siebe geweest en Jaqueline en zijn in de Jacuzi geweest. Ik wat korter dan S&Z, want toen het water begon te borrelen had ik er snel genoeg van.

IMG_2695

Ik heb nog wel even muziek gemaakt op de piano met die Oom Siebe die net zo goed kan spelen als ik. Een ware virtuoos dus! Ik voelde me er helemaal thuis… en tuin. Thuis in de tuin, waar Siebe aan het speerwerpen was met Siebe (broer).

Zelda en ik hebben huisje gespeeld, maar dan bij ons thuis. Daar zie je dingen door een roze bril zonder roze bril. Dat komt door het plastic en de zon. Die scheen dit weekend!

P1170800 P1170796

Genoeg te beleven.

P1170775

It wie wer in moaie tiid.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s