Heugelijk

IMG_3827

Er zijn heugelijke dingen gebeurd.
Heugelijk omdat het opgeslagen moet worden in het geheugen, want als ik straks 7 ben weet ik niet meer wat er gebeurd is en is het onheuglijkt, oftewel, het zit niet meer in mijn geheugen.

Niet alleen is het een heugelijk moment voor mij, ook voor papa en mama, want ik slaap niet meer in een babybedje, maar in een peuterbed. Ik ben dus officieel een peuter en dus groot.

Mama heeft het bedje gevonden op marktplaats en ik heb het samen met papa opgehaald (hij moest rijden en betalen en sjouwen en ik moest commentaar geven en vooral papa herinneren aan het feit dat we daarna nog naar de speeltuin moesten) en thuis heeft hij het in elkaar gezet en heb ik proefgelegen. Dat ging goed en sindsdien slaap ik beter! En langer…. mooie bijkomstigheid.

Ik heb het oude bedje van Dzjez, maar geef daar een volledig nieuw elan aan. Al was het alleen maar omdat ik er omgekeerd in lig en dan gedurende de nacht nog eens omdraai ook! Moet mama me weer rechtzetten.

Gek is het dan weer wel dat er spijlen in zitten, waar je doorheen kukelt als je niet oplet omdat je denkt dat er gaas voor zit… En ze ratelen ook als je er met je hand langs gaat. Grappig!

P1190185

Ik moet me zelf wel een beetje inhouden.

Ik moet mezelf een beetje inhouden omdat mensen anders straks denken dat ik te vrolijk ben en dat het ongeneeslijk is (wat al het geval is, maar enfin, dat hoeft niet iedereen te weten!). Ook van een muggenklapper word ik heel vrolijk en van de draadjes van de capuchon van papa die aan zijn vest bungelen, Hilarisch!

Daarom noemen ze me Jay Lol.

P1190188 P1190187

 

Verder loop ik nog niet, maar buigt mijn knie al wat meer natuurlijk en kan ik wel al lang staan. Praten begint ook te komen met papa, mama, Dzjez, Siebe en iets vaags voor Zelda.

Ik ben wel alert, want vandaag reed ik met mama alleen in de bakfiets, zonder Dzjez en dan word ik kierewiet als ik een vrachtwagen, bus of bestelbus zie.
Normaal doet Dzjez dat voor me.

En ik was vandaag met opa en oma mee. De hele dag en die liep nog uit ook wegens een aangekondigd pannenkoeken festijn! Dat was nodig ook want ik had onder voortdurende wijsneuzergheid en babbelarij een grote wandeling gemaakt in de natuur en moest toen wel twee uur slapen om bij te komen, om vervolgens geconfronteerd te worden met een reusachtige honger van buitenaardse proporties.

IMG_3842
Pannenkoeken zijn daar heel goed voor!

Oh ja! Jay ging van de glijbaan!

Oh ja! Ik ging van de glijbaan!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s