De Hermitage Run

FullSizeRender_2

Dat was het voor mij althans.

Wat een vrijheid die lange gangen en weinig obstakel om tegen aan te vallen of over te struikelen. Behalve dan al die mensen die daar ronddwalen. Ik heb nog nooit zo lekker kunnen rennen en traplopen. Nee, ik ben een echte museumgast. Wel gek hoor, al die mannen aan de muur, die naar je kijken (of niet) en niet bewegen. En dat doen sommige al 400 jaar! Ik bedoel maar, dan moet je geen kriebelende billen hebben.

Schermafbeelding 2015-03-15 om 16.50.16

Het viel mij op dat er eigenlijk alleen maar mannen op de schilderijen staan. En zoveel en zo echt! In het begin was ik er een beetje bang van. Toch even wennen hoor, als die schilderijenmensen. Later zagen we ook nog vrouwen uit de de 16de eeuw op de schilderijen, want die zorgden voor de arme mensen en de kinderen. Ik vind dat heel goed, want zonder hun was er nu ook geen creche geweest. En dat is kort door de bocht, maar het kan.

Jay en ik hebben ook hard gespeeld. Het is officieel, Jay is mijn beste vriend en ik ben de beste vriend van Jay en dat is heel handig, want dan hoef je nooit ver te zoeken naar een goeie vriend. Die slaapt gewoon een deurtje verderop.

Ik vind dat nou ook hè! Met Dzjez er bij voel ik me altijd een beetje groter. We hebben trouwens allebei een bal gekregen, Ik een gele en Dzjez een rode en het gekke is dat Dzjez vaak de gele mooier vind dan de rooie en ik de rooie mooier dan de gele. Vooral als Dzjez de rooie vast heeft. Dan kunnen we gezellig een beetje harrewarren en dat is goed. Want je kunt beter harrewarren met je broer dan met iemand anders.

Nee wij zijn her er wel over eens: Het is goed broer te zijn en het is leuk om naar Amsterdam en het museum te gaan. Dat is het begin van een goeie traditie. Met de musejumjaarkaart van papa en mama en wij allebei nog onder de 5, kun je gemakkelijk een keer binnen wippen. En buitenwippen als het niet leuk is. Zo gemakkelijk is dat!

IMG_4542

Soms is een museum ook wel eng. Vooral als papa je in een oude kookpot in de keuken van 300 jaar oud! Gelukkig stond’e niet aan en liet ik me even weer helemaal gaan, gebaseerd op gebaseerde rampspoed. Daar ben ik goed in. Er lag ook SUN zeep op het ‘aanrecht’, dat waren nog eens tijden! Het begin van Unilever (klein feitje, maar toch).

IMG_4541

Oh ja, was ik vorige keer vergeten (en we gaan daar ook nog eens een bijzondere blog aan wijden) een ode aan Siebe en Zelda. Onze broer en zus, die er gewoon zijn en van ons houden, zoals wij ook van hen houden. Het was jammer dat ze er niet bij waren, maar dat is dan voor de volgende keer, met hun eigen MJK-en. In ieder geval, ik wilde jullie deze foto uit de oude doos niet onthouden.

IMG_4492

Oh ja, ik had gisteren mij fysiotherapeutvriend op bezoek die een aantal testen met me heeft gedaan om te kijken hoe hypermobile ik ben. Ik was blij hem weer te zien en mijn fijne motoriek is goed, de grove is wat elastischer, maar als ik kijk naar die honderden meter peutersprint die ik vandaag gehad heb. Ik weet het zeker: “Of turnen of atletiek” Dat is wat ik ga doen.

IMG_4507

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s