Soepeleheupen

P1200465

Aan de ene kant kunnen we het natuurlijk hebben over de voordelen van hyper-mobiliteit, maar aan de andere kant kunnen we het ook hebben over de voordelen…. want tot nu toe gaat het alleen maar goed en beter. Het goeie nieuws is dan weer dat er niet constant foto’s gemaakt worden want anders zou je gezien hebben dat ik duidelijk een clown met hoofdletter N ben.

Als ik 1 keer de opdracht krijg om te springen en er wordt 1 keer gelachen, dan spring ik vanaf dat moment de hele tijd en val op mijn bolle billen en ga heel hard lachen! Want papa en mama lachen ook. Ik vind grapjes maken belangrijk en het verhaal is simpel. Op een dag gezien lach je minder dan dat je wel lacht, en zoals met alle schaarste is het goed daar iets aan te doen.

Jaja, ik word een slimme.

Maar het belangrijkste is dat ik van dansen houd. Als ik muziek hoor begin ik automatisch te dansen en met mijn handen te zwaaien. Zeker als Dzjez de muziek maakt. Samen worden we een leuke band en hoef ik alleen nog maar te leren zingen.

Ik daarentegen ben al slim. Soms te slim voor mijn leeftijd, want dan zeg ik dingen waar ik geen verstand van heb. Bijvoorbeeld als mama zegt dat ik te veel lawaai maak, dan zeg ik tegen haar “Mama, stop je vingers maar in je oren dan hoor je me niet”. Zo ban die dingen. Ik zelf ben me daar natuurlijk niet van bewust, want ik ben Dzjez en zo ben ik geboren.

P1200462

Waar ik de laatste tijd wel behoefte aan heb is tellen tot 10 in het Latijn. Ik heb dat nu een paar keer gedaan met Siebe, maar beheers het nog niet goed genoeg om het zelfstandig te doen. En papa kent het nog niet, dus zet ik het even in mijn blog, dan kan hij oefenen en het mij leren. Kan ik Siebe weer verrassen!

Schermafbeelding 2015-04-24 om 19.41.35

Eh, ik lig al vroeg in mijn bedje vandaag. Soms heb je van die dagen die na een grote inspanning als een warme deken over je heen dalen. Daar kun je je wel tegen verzetten, maar dat heeft geen zin. “Resistence is futile” is dan het credo, wat weer een handig bruggetje is van Star Trek naar Star Wars.

Want ondanks het feit dat ik het niet ken en nog nooit heb gezien, denk ik dat ik het heel gaaf ga vinden. En dat treft. In december komt deel 7 van de oorspronkelijke trilogie. Dat is er nu één in 7 delen dus. En hoe toepasselijk, de titel is The force awakens en ik ga net slapen:

Nou, en ik ben nu al heel wat nachtjes aan het tellen en weet het zeker: Morgen is mama jarig.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s