Taarteten met heel veel familie

 

IMG_0060

Vandaag was het 8 juli en nog niet zo lang geleden, op een mooie dag in Drachten (of Leeuwarden) werd Beppe geboren! Sindsdien wordt die dag elk jaar gevierd met taart.

Met de (weinige) jaren die vanaf die dag verstreken zijn, groeide de hoeveel taart die nodig was om de verschillende monden te voeden gestaag tot de 10 kleinkinderen die vandaag de dag als hongerige spreeuwen staan te kwetteren.

En één van die kwetterende spreeuwen is Jay. Die kwettert het hardst van allemaal. Die kwettert zelfs zo hard dat 1 stukje taart niet genoeg is. Het is zelfs zo, dat als je niet stopt met geven hij gewoon dooreet en uiteindelijk als een balletje naar huis gerold zou kunnen worden. Gelukkig laten we het nooit zo ver komen!

IMG_0070

Los van de kleinkinderen waren ook Pake, Irene, Evelyn en Tessa er, dus kun je met een gerust hart spreken van een Full House.

IMG_0066 IMG_0067

Zo veel neefjes, nichtjes en natuurlijk broertjes en zus is er altijd wel iets gezelligs te beleven en als er niet iets gezelligs is, dan springt het overgrote deel gewoon in het water! Ik ben dan vooral één van de betere stuurlui die keurig op de kant zijn instructies geeft.

IMG_0078

IMG_0079

Ondanks de harde wind, bleef mijn haar goed zitten. Dat is een belangrijke constatering, want aan stoïcijns haar dat niet met de wind mee gaat heb je niks. Dat is koppig haar en dat mag je niet zeggen. Je moet zeggen “Hoofd”.

Tegen de tijd dat de BBQ aanging hadden Jay en ik genoeg gegeten en keken we niet om naar de speklapjes, satéstokjes, hamburgers, worsten en karbonaadjes! Nee, wij zaten vol met taart en moesten HARD spelen met iedereen. Verstoppertje, tikkertje, duwetje, naar de speeltuin en weer terug.

IMG_0058

We hadden groot geluk, want alle regendruppels die vandaag hadden bedacht te gaan vallen. waren deze ochtend al gevallen, dus vanaf het moment dat het feest begon (als eerste kwamen Tessa, Senn en Nynthe), was het droog! Dat moest zo zijn.

Op een dag als deze zijn wij niet jarig, maar dat wil niet zeggen dat wij geen cadeautje krijgen…. Nee, wij kregen een Kinderei mét een verrassing er in ! Ik had een pinguïn en Dzjez had een fietsje. Met echte wielen die draaien en daar speelt hij de hele ochtend mee. Soms vallen de wielen er af of het stuur, en dan moet papa het maken en kan hij weer verder spelen. Een kinderhand is snel gevuld.

IMG_0076

Het was de hele dag feest en we hebben tot aan het eind van de dag doorgezet. Uiteindelijk druppelde iedereen weer weg en toen was het ineens weer stil en rustig (behalve jay niet niet stopt met kletsen) en dan besef je dat je ineens best wel moe bent.

Ik heb dan wel nog een soort afkoelperiode nodig om voldoende ontstuiterd te zijn om te kunnen gaan slapen en zelfs dan! Zelfs dan moet ik nog even in mezelf kletsen (want Dzjez is al ver weg weg im dromenland) voordat ik echt in slaap val.

Oh ja! Nog van harte gefeliciteerd BEPPE!

Ja, hartelijk gefeliciteerd met je mooie verjaardag!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het kan zijn dat er later nog links en rechts wat foto’s bij komen hoor, maar dat is voor later of check Facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s