Vrouwendag en zwembadgasten

76ca6df36515788b5827236b4d7219a3

Als je een cadeautje krijgt is dat leuk.
Als je twee cadeautjes krijgt is dat leuker.
Maar als er dan ook nog eens een lieve tekst bij staat is dat leukst.

P1200858

Zo begon de dag voor mama. Zelda had speciaal voor haar cadeautjes gekocht want het was vrouwendag. Een vrouwendag is van a tot z (dat zijn de letters van het alfabet) gepland en begon met croissants en na wat getut links en rechts en afstemmen van kleren en kleuren gingen ze op pad naar Paleis Het Loo (Loogisch). Deze keer gingen ze wel naar Sissie, want die draag jurken en dat hoor op een vrouwendag. Daarna gingen ze winkelen en dan ook nog samen eten! Wat een mooie dag.

IMG_0192

Wij gingen naar de markt. Boodschappen doen, rozijntjes krijgen en wandelen op de heuvels. Ik heb het hele rondje deze keer zelf gelopen! Ik heb maar één keer gevraagd ‘dragen’ en toen papa resoluut nee zei, heb ik m’n kladden opgepakt en ben gewoon gegaan. over de paden, langs de bloemetjes….

AAARGH! een hond! Ik val kruip angstig vooruit door het zand terwijl de bloemetjes me lachend door de wind toezwaaien! Gelukkig is papa daar die geruststellend zegt: Rustig het komt goed, het is maar een hond. Pfff, gelukkig, weer een gevaar afgewend.

IMG_0191

Toen was het tijd voor het volgende bezoek: De Action. Daar gingen we namelijk een zwembad kopen. Het was een mooie dag om een zwembad te kopen, want de zon scheen, het was warm en het is een vrouwendag. Die rekensom is simpel. Samen – Vrouwen = Mannen, dus wordt het automatisch ook een mannendag. Een zwembad is daar een goed onderdeel van.

In de Action raak je al snel de weg kwijt, dus blijven Jay en ik dicht bij Papa, maar als we bij de speelgoedafdeling zijn, vergeten we alles. Zoveel dingen om aan te zitten en mee te spelen!

Ik heb een bal gevonden en ben vastberaden de bal mee te nemen naar huis en loop, nadat papa het zwembad heeft gevonden, al dribbel met de bal aan m’n voet achter ze aan. “neej Jay” zegt Dzjez, “dat mag niet”. Niet leuk! Maar gelukkig hebben we het zwembad en als we buiten komen zien we een hele grote trein voorbij rijden! Een vrachttrein met wel 100 wagentjes! Dat is wat anders dan die 7 wagentjes van het machinistje dat aan de wieletjes draait!

P1200853

En ook nog een gewone trein, dus kunnen we nog eens goed zwaaien. Als eerbetoon zingen we toch nog het liedje van de 7 wagentjes en het machinistje.

Zodra we thuis zijn komt papa het badje op met een ingenieus apparaat dat met veel gepuf en geblaas de randen van het badje op pompt. Een mooi fenomeen, een ontwakende zwembad. Daarna gaat de tuinslang door het huis (en wordt dus tijdelijk gepromoveerd tot huisslang) en wordt via de spijlen van de tuinstoel op het badje gericht. Spectaculair met veel spetters. Dan snel het speelgoed er in in en wij. Wij die er heldhaftig tot aan de onderkant van onze enkeltjes instaan en heel hard “KOUD!” roepen. Ik ben een angsthaas en steek Jay een beetje aan. Als we later groot zijn, hebben we dat niet meer!

IMG_0194

IMG_0193

Papa zet de glijbaan er half in en daar waar Dzjez in staat is zijn glij-baan te controleren en het daarmee voor elkaar krijgt niet nat te worden, lukt mij dat niet. Ik glij i volle vaart verder in het zwembad en sta letterlijk op het punt onder te dompelen in 21 centimeter water. Gelukkig besef ik me net op tijd dat het grootste deel van mijn lichaam boven water is en ik alleen maar op hoef te staan. Pffff

Dan mag ik lekker slapen.

Heb ik ook even rust…. Als Jay dan weer wakker is, gaan we eerst weer even zwemmen en dan even naar de buurvrouw om dag te zeggen, door het huis te banjeren en een bos bloemen geven. We konden namelijk op de markt voor 1 Euro een extra bos uitkiezen, dus dat doen we dan hè! Zo maar, omdat het leuk is.

Daarna gaan we naar de speeltuin. Bepakt en bezakt met emmertjes, schepjes, een voetbal en mijn fietsje. Eerst in de ene speeltuin en dan in de andere. Alletwee leuk, maar anders, dus beide moet je ervaren. Op de glijbaan, de schommel, in de zandbak, de andere glijbaan, de wipper, de ligschommel en dan gaan we weer terug naar huis. En daar zijn mama en Zelda voor een tussenstop. Ze waren blij en opgelaten, want na zoveel paleis ben je vrolijk. Bovendien hadden ze leuke dingetjes gekocht in de kringloopwinkel. Voor mij een echte Mickey Mouse!

Ik heb een nieuwe zonnebril gekregen voor tegen de zon en vooral om er cool uit te zien (iets wat ik heel goed kan).

IMG_0204

Ik was ook blij, want dan kon ik even knuffelen met mama en Zelda en dan laden mijn batterijtjes op.

P1200864

 

Als ze weer weg zijn, gaan we eten. Gebakken aardappeltjes, vissticks, appelmoes en rode bieten en dat is superlekker, zeker als jet het voor de televisie mag opeten. Ik, de tafel en de vloer zaten er dan ook onder. Volgende keer misschien weer in de stoel aan de gewone tafel.

Nog wel even welterusten zeggen tegen mama en Zelda:

4c3a729d000fc489e85022868bf33934 1a2d06c0078f1fd4455d419d15d32827 IMG_0199 IMG_0198

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s