Plofpoep

IMG_0342

Het hangt al een tijdje in de lucht, of moet ik zeggen tussen mijn billen. Want ik weet wanneer ik moet poepen. Dan zeg ik “poepuh” en wijs naar mijn billen, maar daarvoor heb ik vaak al lang en breed in mijn luier gepoept en stink ik dat het een lieve lust is. Ik ben overigens een goeie poeper hè, want ik kan het met gemak 3 keer op een dag, tot groot plezier van mama of papa of iemand van de crèche.

Deze ochtend was het anders.

Papa verschoonde mijn luier en zag hem zitten! De poep, op weg naar buiten. Dus papa zet mij op de wc, maar daar schrok de poep zo van dat hij zich spontaan terugtrok om daarna nog één keer om het hoekje te kijken en weg was’ie.

Toen papa mama op de hoogte had gesteld van dit heugelijke nieuws, was zij degene die de moed niet opgaf en terecht. Als er één drol over de dam is, volgen er meer (of keutel, of dreutel), wat wat voor schapen geldt, geldt hoogstwaarschijnlijk ook voor die bruine jongens.

Poepen op de wc? Dat is toch helemaal niet dapper! Ik doe dat al jaren en vind dat helemaal niet bijzonder.
“Nee, joh” zei de muis, “Als je 2 bent en je nog een luier om hebt, is dat bijzonder en heel dapper!”
OK, als jij dat zegt. “Goed bezig Jay, en heel dapper”

IMG_0343

Ik moet zeggen dat wanneer je op een kleineWCbril in groteWCbril op maat van mijn billen moet gaan zitten, is dat ook wel even schrikken en voor de drol weer een reden om zich terug te trekken (hij houdt blijkbaar niet zo van aandacht), maar de tweede keer was het raak.

Onverwacht bijna, zonder druk, maar met een plofferdeplof en plonserdeplons, viel er een aanzienlijke hoeveelheid afgewerkte energie in de wc. Ik blij, m’n billen blij, wc blij en mama blij. Mijn eerste keer poepen op de wc is een feit. Een hoogtepunt dat zijn weerga niet kent.

“Bravo, bravo” zeg ik, ik vind het heel bijzonder en heel dapper dat je deze last hebt kunnen dumpen in de wc. Uiteindelijk is elke drol een beetje afscheid nemen van jezelf……”
“Als ik met zeggen wie er hier het dapperst is” zei de muis, “dan kan ik niet anders zeggen dan dat Jay is. Jay, Jay is er hier het dapperst” 

It wie wer in bysûndere dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s