Uit m’n hum, in m’n hum, hummel

Ik was uit m’n hum vanochtend toen ik wakker werd. Ik geef het toe en het werd bevestigd door de verontruste ogen van m’n ouders. Ik heb niet gelachen en dat is raar. Zelfs m’n gezicht was er een beetje van in de war en de rest ook, want ik had een lichte verhoging. Misschien krijg ik nu wel tandjes? Er wordt al lang over gesproken, maar de realiteit is dat ik nog steeds met een tandeloze mond zit. Ach, het zal wel komen. Ik hoorde dat Ellen tegen mama had gezegd dat er kinderen zijn die heel veel tanden tegelijk krijgen. Da’s goed, dan ben ik er in één keer vanaf!

Nadat ik in bad geweest was, voelde ik me al wat beter. Bad is leuk, dan kun je zo lekker spetteren. Heb wel iets minder gespat als anders. M’n hum was halverwege…. maar nog niet helemaal.

Vandaag was schoonmaak en lag ik in het bed van Siebe en Zelda. Dan vermaak ik me goed! Ik heb dan speelgoedjes bij me en ruik een heel klein beetje m’n broer en zus en dat is leuk. Alles is opgeruimd en schoongemaakt. Lekker fris en lekker ruim! Daarna heb ik banaan en brood gegeten. Lekker. Daarna was ik eigenlijk al redelijk terug in m’n hum.

Leuk iets, die hum. Als je het goed doet wordt je een hummel of hummeltje, denk ik.

Toen zijn we nog even de stad in gegaan en heb ik mama geholpen bij het kiezen van nieuwe schoenen. Daar heb ik verschillende gezichtsuitdrukkingen voor, zie mama haarfijn begrijpt. Uiteindelijk zijn het mooie rode geworden en mama is er heel blij mee, dus ik ook.

Ik kan al goed zitten. Als ik op de benen van papa zit, blijf ik supergoed rechtop zitten. Ik ben dan aan het eten, pizza (alleen het broodstuk hoor!) en dan maak ik grapjes met papa. Als ik niet op let, kieper ik achterover, maar dan vangt papa me op en moet ik hard lachen, of niet, als ik iets te hard naar voren schiet en met m’n hoofd tegen zijn hoofd kom. dan huil ik heel even en dan lach ik weer. Nee ik voel me al een hele vent en ik heb geen angst. Staan, zitten, het maakt me niet uit en als ik val laat ik me gewoon gaan, papa vangt me op en dat weet ik. Gaat’ie altijd doen en dat is een mooie gedachte.

Mama ook, dat weet ik, maar moeders doen dat anders en dat is goed. Als ze alletwee hetzelfde doen is het saai en voorspelbaar. Nu is dat niet zo en is het leuk en verrassend! 1+1 = 3. Word ik blij van!

Zo, bijna tijd om naar bed te gaan. Ik hoop dat ik vannacht goed slaap. Weet niet precies wat ik gisteren had. Buikpijn, tandjes, droom… Vannacht ga ik ook dromen maar leuk! Over grote stappen in de wijde wereld maken, helemaal in m’n hum!

Oant moarn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s