The Blues

Grappig hè, als je ‘The Blues’ ziet staan denk je direct dat er ‘Trouble’ is, maar dat is niet zo hoor.

Ik (of beter gezegd papa) vindt dat mooie muziek en hij zou het fijn vinden als ik het ook leuk ga vinden…. nou dat ga ik wel, ooit, als ik oud ben, maar nu ben ik meer geïnteresseerd in Nijntje en ‘toevallig’ heeft papa er één gedownload op de aaipad! Nijntje gaat vliegen met een vliegmeneer en dat is supergaaf! Zo hoog in de lucht kun je veel dingen zien. Maar ook veel dingen niet. De details zie je niet en zo worden de grassprietjes groen en de stenen grijs. Soms is het wel handig dat je niet de details ziet, of er te veel op let. Soms is het gewoonweg beter de details te missen en te genieten van het leven! Dat doe ik dus, samen met Nijntje.

En mama vind dat ook fijn. Dat is een echte genieterd. Ik denk dat ik dat van haar heb.

Vandaag was een beterder dag dan gisteren. M’n tandje is er nog steeds, maar ik voel het minder. Ik heb het wel rustig aan gedaan. Samen met mama. Daar was het echt een dag voor. En we hebben lekker buiten gezeten, of beter gezegd, gekropen. Ik heb daar de neiging om vooral niet op de mat te blijven, maar daarbuiten. En natuurlijk alles in m’n mond steken. IK heb daar nu ook een nieuw woord voor geleerd: BAH! Dat is niet ja of nee, maar een signaal dat iets niet lekker is. Maar hoe weet ik dat als ik het niet geproefd hebt?! Dus…

Papa is gaan fietsen. Dat doet hij al wij rusten. Zo compenseren we elkaar. Hij spant zich in, wij ontspannen en zo is alles in balans. Hij komt dan zo lekker vrolijk thuis, met een rooie kop! Hij is ook wat bruinvies met moddervlekken en het gekke is, dat dat bruine er niet af gewassen is. Raar…. Maar goed.

Het rook weer heerlijk in het huis. Papa en mama waren spareribs aan het maken en ik mag er ook van eten! JAmmer alleen dat ik na het brood met smeerkaas en appelstroop en de overheerlijke, niet versmaden yoghurt, was ik moe! En moest ik naar bad, maarrrr, morgen mag ik het proeven!

It wie wer in moaie dei

Ho, wacht nog even, Heineman hier!

Het was een bijzonder dag voor onze kleine grote man. Hij is nu 8 maanden wat betekent dat hij in z’n 9de maand zit en dat is een heugelijke maand. Aan het eind van deze maand is er het 9-maanden-kantel-moment. Dat houdt in dat Dzjez dan even lang buiten de buik bestaat als hij er in heeft bestaan. We staan er niet zo bij stil, maar er is veel gebeurt in die 18 maanden. Details zal ik je nu besparen; daar kom ik onherroepelijk later op terug.

Ik ga me richten op het heden. Ik heb vandaag onze spruit nauwkeurig geanalyseerd en gevolgd en moet zeggen dat hij zich uitermate goed ontwikkeld. Niet alleen is het een stevige, lange jongen, zijn motoriek functioneert bovengemiddeld. Het gene wat mij bovenal amuseert is z’n gevoel voor ritme en humor. Dat maakt ook dat hij één van mijn leukste pupillen is.

Ik heb één en ander even opgezocht en mijn vermoedens zijn bevestigd. Voor iemand van 9 maanden is er helemaal niks mis met onze Dzjez!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s