Hij Heinemann, ik Dzjez

Kies maar:

Ik kon moeilijk kiezen, dus zet ik ze gewoon onder elkaar. Dan staan ze er maar in en hoef ik niet te kiezen!

Mama heeft vandaag slaap ingehaald, want ze was moe. Slaap inhalen, dat moet wel iets bijzonders zijn. Schaap inhalen, dat snap ik, auto inhalen ook, lijn van je hengel inhalen heb ik nog nooit gedaan, maar dat kan ik me inbeelden, maar slaap inhalen? Hoe doe je dat? En hoe komt het dat die slaap voorop ligt. Slaap loopt dus snel, of blijft lopen. OK, het was niet de bedoeling hier lang over uit te wijden, maar dat is dan nu toch gebeurd.

In ieder geval, mama heeft haar slaap ingehaald en kwam laat, fris en fruitig beneden, maar dat was al laat. Dus ik had een lange dag met papa en Heinemann dus. Ineens was hij daar weer. Heidi-groen en vol energie. Ik herken nu dat hij een mensachtige is en ik heb z’n muts afgetrokken en opgezet, aan z’n neus geprutst en aan z’n armen gedraaid. Op een gegeven moment ging hij aan mijn oren trekken! Nou ja!

Heinemann hier.
Was fijn weer om weer eens uit de kast te komen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in een kleine zomerslaap was gesukkeld. Dat krijg je op mijn leeftijd. Genoeg over mij, Dzjez wordt al een hele kerel. Je kunt hem niet meer zo maar laten gaan, zonder op te ruimen, want alles wat hij kan pakken, pakt hij. Kruipen kan hij als de beste en snel ook. In ‘no-time’ is hij weg. Wel mooi om te zien hoe hij elke dag iets nieuws leert. Ik voorspel dat hij al snel verstaanbare woordjes uit gaat spreken. En hij begint ook te begrijpen wanneer hij iets goed doet,…. of niet. Hij vindt het dan ook niet leuk als je hem iets afneemt, want wat hij vast heeft is van hem. Eten van stukjes, brood, van de lepel, fruit, koekjes, het gaat van een leien dakje en binnenkort wil hij een brommer…

GhaGha! Dat was een grapje natuurlijk! Het is belangrijk veel met hem te praten. Wat mij betreft niet, ik ga straks terug in m’n la.

Zo’n dag met papa kabbelt voorbij, lijkt het wel. We kletsen, spelen, lezen, we stappen en voordat je het weet is het later. En oh ja, ik ben in bad geweest! Dat was wel weer leuk met m’n eendjes. Moeilijk kiezen las je er twee hebt. Kiezen is wel belangrijk, denk ik. Als je het niet doet, blijf je altijd in gedachten bij het andere eendje en geeft niet 100% aan het eendje waar je mee speelt… Beter 100% en afwisselen half met beide. Ik vind in bad trouwens leuker dan wanneer we uit bad gaan. Dat is koud en niet leuk, totdat ik weer droog ben en een rompertje aan heb.

We zijn nog gaan winkelen voor de boodschappen en papa had dat goed gepland, want het ging regenen. Dat is leuk, want hij moest rennen om onder de afdaken te komen. M’n broekspijpen waren al wat nat. Wel een gezellig geluid, die regendruppels op het doorzichtige dak van m’n kinderwagen. Groot verschil zeg, met vorig weekend. Donkere wolken en regen.

Toen we thuis kwamen ben ik nog even gaan slapen nadat ik 180 ml melk opgedronken heb. Niet zo lang hoor, half uurtje, toen was ik klaar. Je kunt zo’n dag maar een bepaalde tijd zonder mama vind ik en die bepaalde tijd was nu wel voorbij! Gelukkig was mama daar ook. Fris en fruitig, zoals gezegd. Het leven is mooi!

Ik heb Picolo Pasta met kip en kruidige tomatensaus gegeten en dat is lekker! Veel smaak, daar hou ik van. Toen was ik al bijna klaar en bijna helemaal moet. Eerst nog yoghurt en melk en dan, slapen maar!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s