Daggiedag

Dat woord viel me te binnen toen ik aan het denken was over vandaag. Een Daggiedag.

Dat is weer zo’n woord dat je voelt. Een Daggiedag is een gezellige, rustige, leuke, vrolijke dag, waarop je fijn samen bent. En dat waren we.

Papa heeft iets nieuws geïnstalleerd waardoor je gemakkelijk muziek en filmpjes van alle computers op de televisie of boxen kunt laten horen en zien. En ook Joetjoep! Dus voor elk wat wils. Dan kan ik Nijntje of Hopla kijken of filmpjes van mezelf. Dat is gek, want dan ben ik er 2 keer op hetzelfde moment. DzjezzieDzjez.

En op de muziekjes dans ik dan, behalve wanneer papa filmt. Eén keer heeft hij me betrapt, maar dat is gelukkig een klein stukje. De andere keer was ik net een tikkie te übercool en eh, viel ik om.

Nu maar hopen dat hij het niet naar Funniejest Hoom Viediejoos stuurt!

Ik heb trouwens lekker lang geslapen. Ik werd om 7 uur wakker en dan staat papa eerst met me op, en komt mama vlak er na. Ik drink dan een flesje, eet een hele boterham. De helft met smeerkaas en de andere helft met appelstroop. En soms een slokje water om het weg te spoelen.

Om 10 uur ging ik er weer in. Dan trek ik aan m’n oor om aan te geven dat het tijd is. Ik kan nog niet echt praten, maar dat gebaar wordt direct herkent. Handig dus, oren.

Volgens mij werd ik pas om 12 uur wakker en de combinatie goed eten en goed slapen zorgt er voor dat ik GROEI en een reuzenDzjez ga worden. Groter dan papa. Dan kan ik hem ook eens tillen in plaats van andersom. Zo gaan die dingen.

Het was trouwens best mooi weer weer. Ik moest zelfs met m’n ogen knipperen tegen de zon toen we gingen winkelen. Lekkere dingetjes kopen voor papa en mama. Ik weet niet wat ze gebrouwen hebben, maar het rook lekker gekruid en Indonesisch. Ik eet dan wel eens een hapje rijst en krijg een stukje perzik of kroepoek als ze dat eten. Prima zeg ik.

Ik ben al wat gewend aan pikant en pittig. Eerst toen ik in de buik zat en later ook buitenbuiks door de melk van mama. Ik denk dat ik daarom sommige dingetjes ook wat te flauw vind.

Ik mocht trouwens laat naar bed! Half 9. Toen ben ik ook lekker in slaap gekukeld.

Grappig eigenlijk, je kunt in slaap kukelen en wakker gekukeld worden door een haan. Klein, maar seignant intermezzo.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s