Serendipiteit

Ik kan een lang verhaal over de dag vertellen, maar dat valt in het niet bij wat ik nu weet.

Het heeft wat tijd gekost. Ook omdat ik niet echt wist waarnaar ik op zoek was. En dan is het moeilijk vinden hè! Alhoewel, daar wel weer een heel mooi woord voor is: Serendipiteit.

En de oorsprong van dat woord is dan weer een soort sprookje, want het gaat over 3 prinsen en een kameel dat er eigenlijk niet is, maar omdat die prinsen zo slim zijn, weten ze wel dat het gaat over deze kameel. En zo zijn er meer dingen ontdekt, zoals penicilline, Amerika, theezakje, post-it’s en zo heb ik ontdekt dat ik een broertje of zusje krijg.

ZO!

Het is er uit! Dat was dus waar ik de hele tijd mee bezig was en vandaag is een mooie dag om het te vertellen, want Siebe en Zelda zijn er ook. Ik heb ze niet gezien nog, want papa was ze aan het halen, maar morgen ga ik ze zeker zien.

Geweldig idee, want vanaf volgend jaar zijn we met z’n vieren!
Wie had dat ooit gedacht, nou ikke niet. 2 jaar geleden was ik er nog niet eens. Er was nog niet eens een aanleiding, een vonkje, een stofje, niets en nu ineens zijn we met z’n vieren. Zo zie je maar weer, alles verandert altijd en dat is goed. Het leven zou saai worden en dat past niet bij ons.

Serendipiteit, vinden wat je niet zoekt, Happy Accident, Pleasant Surprise, allemaal betekenissen voor het woord Serendipiteit. Dan heb ik het nog niet eens over het ritme en de klank van het woord. Ik hou van dat woord en zo zie je maar weer:

Als je ogen goed open houdt, zie je veel meer.

Heel veel meer!

En meer schijven ook!

It wie wer in moaie dei.
In hele moaie dei!

Deze slideshow vereist JavaScript.

3 gedachtes over “Serendipiteit

  1. Hoi,even een reactie op de blog,wat een mooie duidelijke foto van de echo,het is een wonder dat dit kan!! Ook een prachtige foto van Siebe en Zelda,ik heb hem meteen op geslagen. Fijn weekend toegewenst met elkaar,groeten van mij in Bloemendaal,maak maar veel fotos,vooral van Camden! xx,liefs mem. Op 21-sep-2012, om 21:57 heeft Dzjez het volgende geschreven:

    > >

  2. Lieverds GEFELICITEERD! wat een prachtig nieuws weer. dus daar waren jullie op aan het broeden…. 🙂 en wat is Dzjez al groooooot, komen jullie snel een keer gezellig eten?
    liefs sabina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s