Aanhouder?

Ik werd zo vrolijk wakker vanochtend!
Toen papa om kwart voor 8 om de hoek keek, was ik fijn aan het spelen met blije ogen en een glimlach keek ik hem aan. Samen waren we vrolijk en ik ging gedwee zonder piepen op m’n aankleedkussen (wat nu als uitkleedkussen wordt gebruikt), waar papa me tot m’n naakte zelf uitkleedde.

Samen liepen we dansend naar de badkamer, waar ik naakt bij de verwarming mocht staan en papa een foto maakt van m’n poezelige billen, die ik voor de gelegenheid aanspan. Vrolijk duik ik in m’n badje, waar ik speel met m’n eendje. Wat overigens grappig is, is dat ik in bad al een reflex heb.

Als papa me bij m’n rug pakt en m’n benen, dan ga ik zelf naar achteren. Dat is namelijk het moment waarop papa m’n haar nat maakt om te wassen of uit te spoelen.

Met stralende ogen, gewikkeld in een handdoek, lopen we samen naar m’n kamer. Daar droogt papa me af en kleed hij me aan. Vandaag is het wederom m’n gele broek in de veronderstelling dat dit waarschijnlijk de laatste keer zal zijn dat ik hem aantrek. Misschien komt er na mij wel een ander. Na m’n sokken en witte polo sta ik op het kussen blij naar papa te kijken.

Maar dat was vannacht wel anders….

Of beter gezegd deze ochtend, want ik werd opnieuw wakker om 20 voor 5 en dan huil ik. Gelukkig was mama daar snel maar wat schetst mijn verbazing. Ze pakt me op, knuffelt me en legt me terug in bed! Wow, die zag ik niet aankomen, dus ga ik harder huilen. En harder. Soms ben ik dan even stil en dan begin ik opnieuw, maar… geen resultaat.

Nog maar eens huilen. Toen kwam papa. Zelfde resultaat. Hij pakt me op, knuffelt en legt me terug neer. Nou ja! Dus ga ik weer huilen en weer, maar al iets minder, en dan even stil en dan weer huilen… Ik hou het vol tot 5 uur, maar dan val ik in slaap. Tsja, wat zal ik zeggen.

In ieder geval heb ik daarna heeeeeeerlijk geslapen.

Ik ben er nog over aan het nadenken, maar ik weet zeker dat dit misschien wel een keerpunt is, denk ik. In ieder geval heb ik een fijne dag gehad. Toen ik op de crèche kwam heb ik even m’n arsenaal gezichten laten zien. Verbaasd/verliefd, boos, heel blij, verleidelijk. Achter elkaar. OK? dan nemen ze me niet serieus, maar toch!

Ik heb Benthe ook geaaid doen ik binnen kwam. Ze zat in een soort stoel en had haar slaapzak aan. Weet niet goed of ze net wakker werd of net ging slapen. Ja, het was een fijne dag, ik heb van 12 tot 2 geslapen en dat had ik nodig.

Toen ik thuis kwam was ik al weer moe. Gelukkig heb ik wel eerst heerlijk met mama geknuffeld en met papa. Maar daarna was ik klaar en ben lekker naar bed gegaan. In warm eten had ik niet echt zin en zelfs niet in yoghurt, melk, dat is de periode waar ik nu in zit. 150ml en om 9 uur nog eens 90. Zin om te slapen.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s