Voldaan, gedaan.

Lekker dagje thuis met mama en ik kan me nog herinneren dat ik zo’n dag liggend en om me heen kijkend doormaakte. Waar blijft de tijd, hè! Vandaag lig ik alleen als het echt noodzakelijk is en voor de rest ben ik heel druk bezig.

Kruipen, kijken, schoonmaken, proberen, testen, voelen, Columbus dus, zoals mama dat noemt en dat klopt. Ik zit echt in die fase en dat is tweeledig. Aan de ene kant ontdek ik meer en meer en raakt m’n hoofd voller en voller en maken m’n hersenen meer en meer verbindingen en aan de andere kant heb ik echt behoefte aan knuffelen. Ik denk om het één met het ander in balans te brengen. Ik vraag me af of Columbus ook graag met z’n moeder knuffelde.

Over Columbus gesproken, even de achtergrond van het ei van Columbus.

Christoffel Columbus werd na zijn terugkeer uit Amerika (waarvan men toen nog aannam dat het Indië was) bij een diner bij kardinaal Mendoza in 1493 door Spaanse edellieden voorgehouden dat het niet zo moeilijk was geweest om Indië te ontdekken, andere kundige mensen hadden dat ook wel gekund. Columbus antwoordde niet direct, maar vroeg om een ei en wedde met de aanwezigen dat het hen niet zou lukken het ei zonder enige hulp rechtop te laten staan. Ze probeerde het allemaal zonder succes. Columbus pakte toen het ei en maakte één kant plat door het op tafel te tikken. Het ei bleef nu rechtop staan. De aanwezigen begrepen wat Columbus bedoelde: als iemand eenmaal heeft laten zien hoe iets gedaan moet worden, weet iedereen hoe het moet.

Het kan ook zijn dat iemand anders dat zei hoor! Maar vooral de laatste zin vind ik cool.

Ik ben ook nog samen met mama gaan winkelen en mama was een beetje jaloers omdat ik met andere mensen flirte. Aan de andere kant is ze ook trots op me hoor! Dat kun je zien aan haar gezicht. Zo mooi!

Toen we thuis kwamen waren we beide best wel moe. Voor mama is dat best logisch want die is al met z’n tweeën en dan ik er ook nog bij. Dat is een hele klus! Ik ben dus ook heel trots op haar en ik ben ook zo benieuwd naar m’n broertje of zusje. Ik ben al druk bezig met nadenken over een naam, maar weet het nog lang niet!

Ik ben ook nog even in bad geweest! Verrassing van papa. Ik vind bad leuk. Lekker spetteren en met m’n eendje spelen. En wat ik ook doe is met m’n hoofd naar voren in het schuim. Dan is het net of ik sinterklaas ben!

Mama heeft boerenkool gemaakt, maar ik heb geen boer gezien. Een beetje een kool-zoekt-boer déjà-vu, denk ik. Ik heb het geproefd, maar was meer voor de worst, maar uiteindelijk nog meer voor de melk. Ook zo’n houvast en daar heb ik  nu behoefte aan. Dat en lekker slapen.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s