Hart geklopt en ogenkleur

 

Pfff, wat was ik toe aan slapen zeg! Na zo’n gezellige dag met mama bij Olpa en Olma en dan nog een paap op de koop toe is vermoeiend. En dan is een nacht een welkome vriend, die als een warme deken om je heen vouwt en zachtjes in je oor fluistert: Slaap maar lekker.

Dat heb ik dus ook gedaan. Ik werd pas kwart over zeven wakker en at is goed. Na opgestaan te zijn en gezellig te hebben ontbeten ging ik naar de crèche met papa. Een lichte paniek maakte zich van me meester toen ik Daphne niet zag, maar gelukkig! Het was maar schijn, ze was even om het hoekje. Het is toch mooi om te zien dat ik toch een echte band heb opgebouwd met haar en de crèche. En zij ook met mij…. Oh wacht, ik zou niet mijmeren!

Het was fijn om iedereen te zien. Er waren veel kinderen van 1 plus en 2 min, dus veel gewandel en gebabbel. Daar voel ik me tegenwoordig goed tussen thuis. Lekker dagje was het. We zijn ook nog lekker buiten geweest, lekker frisse lucht inademen. Daar wordt je op een gezonde manier moe van. Ik lag dan ook lekker te slapen aan het eind van de dag, toen ik ineens m’n naam hoorde door een niet-crèche-gerelateerde-stem-maar-wel-bekend. hè! Dat is raar, dat is papa. Die kwam me halen.

In de auto reden we lekker naar huis. Maar nee, we gaan niet linksaf, maar rechtsaf. Alweer raar. We parkeren op een plek die ik niet bewust ken, maar daar zie ik ook ineens mama haar auto. Uiteindelijk om ik er achter dat we bij de verloskundige kliniek zijn, waar ik vroeger ook kwam! We gaan naar Broertje X luisteren (ik weet de naam al en moet goed opletten dat ik het niet per ongeluk opschrijf!) en naar mama haar buik kijken. Alles is goed!

Grappig hoor, zo naar het hartje luistern van iets wat je niet kunt zien. Het klonk een beetje als een galopperend paard, kadoefkadoefkadoefkadoefkadoefkadoefkadoef… Niks mis mee!

Toen we thuis kwamen was ik moe en het duurde niet lang voordat ik naar bed ga, maar voor die tijd heeft papa nog een paar herinneringsfoto’s gemaakt en je kunt goed de kleur van m’n ogen zien. Het lijkt er op dat er kleine bruine vlekjes in komen… Ben benieuwd waar dat eindigt.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s