Koortsachtig bezig

P1050739Ik kan je zeggen, het was een bewogen nacht. Ik ben wel 8 keer wakker geweest want ik voelde me niet goed in m’n slaap. En als je je niet goed voelt in je slaap, dan wordt je wakker en als je wakker wordt tijdens het slapen, ga je huilen. Dus.

Ik had namelijk koorts. Ik was heel warm en m’n haar plakte op m’n hoofd. Bovendien had ik dorst en dan moet je drinken, ook. Het voordeel bij dit nadeel is dat het de eerste keer dat ik me echt zo voel. Daarmee ben ik een bevoorrechte baby (en papa en mama ook, want die hoeven dan niet zo vaak ’s nachts op te staan!).

Toen ik opstond uiteindelijk was papa weg. Die was naar Drachten om spullen te halen die bij Pake staan. Bedden en een tafel en stoelenen wat kleine dingen en die ging hij met de witte bus van Pake dan naar Naarden brengen.

Wij gaan ook naar Naarden, maar net nadat ik wakker werd en wat gegeten had, was ik al weer moe en ben gaan slapen. Mama moest dus even wachten voor ze kon vertrekken… Uiteindelijk kon ze het niet meer opbrengen om te wachten en ik vond dat prima. Nadat we in de auto zaten en mama bij wijze van spreken om de hoek was gestopt om te tanken, lag ik opnieuw te slapen. Tot aan Naarden en dat is goed. Veel slapen is goed, dan wordt je beterder.

Toen we aankwamen was papa er ook al en Olpa en Olma ook. Die waren er nog maar net, maar papa had de bedden al naar boven gebracht en was bezig met de tafel. Die heeft hij samen met Olpa in elkaar gezet. dat ziet er ineens heel anders uit! En ik, ik huilde wat, want ik voelde me niet lekker.

Mama is naar de winkel gegaan om babypijnstillers te halen. Die moeten in je bips! Dat is een beetje dubbel, want het is niet leuk zoiets in je bips te krijgen, maar uiteindelijk helpt het wel! Dubbel dus.

Toen kwam Niels. Niels is een vriend van papa en heel sterk (en heel groot ook) en die heeft even geholpen met het sjouwen van de matras en het halen van de slaapbank bij Evelyn. Onder normale omstandigheden vind ik het leuk om dat te ontdekken. Nu niet.

P1050745

Nu voel ik me niet helemaal Dzjez, maar een beetje ziek. Tsja, zo gaan die dingen. Als ik bij iemand op schoot zit voel ik me altijd goed en vergeet ik even hoe ik me voel en kan ik lekker knuffelen.

Papa had trouwens ineens een soort stip op z’n voorhoofd! Met een druppel bloed er aan. Hij leek wel een Hindustaan met een Bindi. Hij had de klep van de bus op z’n hoofd dicht gedaan! Niet slim… Gelukkig beschermt het ook. Altijd handig!

Mama en Olma en Olpa waren behoorlijk druk bezig in het nieuwe huis. Opmeten, afwassen, koffie drinken, spulletjes in kasten zetten, dingen bekijken, nadenken en praten. Dat is natuurlijk ook leuk en mooi bovendien. En best belangrijk, want sommige dingen kun je maar één keer goed doen.

Papa ging vroeger weg. Die moest nog even langs Evelyn en dan naar Pake en dan naar Beppe om matrassen te halen en dan naar huis! (ik ben bang dat ik dan al in bed lig…). Maar eerst nog even gezellig bij Olpa en Olma en mama in het nieuwe huis (alhoewel, het is ons nieuwe huis, want is is al 80 jaar oud en straks als we er wonen is het nog maar even ons nieuwe huis, daarna is het gewoon ons huis, zo gaan die dingen).

fotoOp de terugweg gingen we nog even langs de supermarkt en mocht ik weer in de winkelwagen zitten. Dat is toch wel m’ ding hoor! Kan ik lekker om heen kijken. Van goed kijken, zie je veel en daar leer je dan weer van.

EN inderdaad, toen we thuiskwamen was ik moe. Ik heb nog een beetje gegeten, maar daarna was ik klaar. Lekker naar bed, dat doet altijd goed.

Ik ben benieuwd hoe ik me morgen voel…

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s