Oud en nieuw

P1060330

Voor mij is alles nieuw.
Oud? Wat is dat? Ikke niet en wat ik mee maak ook niet. Ik vind het ook zielig voor 2012. Ik bedoel, dan doe je 364 dagen je best en op de allerlaatste dag, de 365ste ben je ineens oud. Alsof je er niet meer toe doet. Onzin.

Toevallig keek ik een stukje mee van BAD 25 van Michael Jackson. Dat is ‘oud’, maar voor mij nieuw. En zelfs heel erg nieuw en ongelooflijk mooi. ‘Per ongeluk’ deed ik de muziek zelf hard en begon spontaan te dansen. Oud bestaat niet, oud wordt gemaakt door anderen. Ik ben blij met 2012, het is mijn eerste volledige jaar.

Een echt Dzjez jaar met alleen maar bijzondere dingen. En als ik één ding nu al weet dan is dat dat het dit jaar, 2013 al weer een bijzonder jaar gaat worden. Los van m’n nieuwe broer, ons nieuwe huis, gaan we hoe dan ook weer veel dingen mee maken. Goed of slecht, oud of nieuw.

P1060343Afgelopen nacht heb ik wel bijzonder gedaan. In plaats van wakker worden tijdens het doorlopende oorverdovende geknal, werd ik wakker toen het stil was. Om een uur of half 3 of zo. Met een flesje werd ik wel weer even stil, maar ik moest daarna ook nog even geknuffeld worden. Tsja, ik zal nooit meer 2012 zijn, vanaf nu ben ik 2013. Dat zijn dingen waar je even overheen moet.

Verder heb ik goed geslapen hoor, tot 10 voor 8. Logisch. Ze hadden me gisteren in de crèche maar één keer laten slapen. Dat is dus duidelijk te zien aan m’n knalrode wangetjes. Ik zat er door, dus lag er zelfs vroeg in. Geen baby-champagne voor mij.

De oliebollen waren voor vandaag. 1 januari. Ook en tevens de dag dat Tante Irene jarig is. Ze is nu even oud als papa. Dat is al heel lang zo, maar blijft een hoogtepunt 😉

Pake was gisteren jarig. Die heeft dat goed gecombineerd. Altijd vuurwerk op z’n verjaardag. Ik heb dat niet.

Enfin, vandaag was een lekker dagje. Goed gespeeld, goed geslapen en OVERAL aangezeten. Begint nu wel een ‘issue’ te worden, want ze komen achter me aan als ik aan de verboden knopjes zit. Nu kan ik nog net doen alsof het een spelletje is, maar als ze er achterkomen dat ik weet wat ‘NEE’ of ‘UH UH’ betekent, ben ik de klos. Nou ja, tot die tijd moet ik daar maar gebruik van maken…

It wie wer in moaie dei en Folle lok e Seine yn ut nije jier!

Deze slideshow vereist JavaScript.

;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s