Woordenschat

P1070603

Ik heb eerst even gehuild en en toen was ik weer even stil en toen was papa er en dus had het geen zin om te huilen. Wel toen ik beneden kwam, want toen moest ik drinken en als ik dat niet snel genoeg krijg dan kan ik net even langer dan het flesje er is boos zijn. Papa kan dan daarbovenop net weer iets langer stoïcijns zijn, waardoor hij uiteindelijk wint. Grr.

Maar hij maakt daarna brood en dat is dan weer goed, want ik prik dat zelf met m’n vorkje op. Dan smaakt het brood lekkerderder dan wanneer papa het in m’n mond stopt. Mooi hè!

Ik heb deze ochtend ook een nieuw woord geleerd. BUIK. Ik spreek dat uit als ‘uioek’ of zo, maar kan er goed naar wijzen. Een ander woord is ‘BAL’ en dat spreek ik uit als BA, net als BAD en BORD. In m’n hoofd klinkt het anders, maar het komt zo m’n mond uitgevallen.

Ik zing ook de hele dag! Lala, Poeoe. De hele dag, het raakt niet uit m’n hoofd en papa hoort dat dan en die begint dan vanaf het begin! Ja, dan schiet het niet op! Dan blijft het in m’n hoofd!

Hoofd?!
Ja, hoofd naar beneden en klemvast. Geen beweging meer in te krijgen zonder dat dat buitenbuiks te zien is. Pff, ik ben blij dat het buiten fris is, want anders zou ik hier binnen wel heel erg warm hebben. Ik ben er helemaal klaar voor. Ik weet alleen niet of Papa en Mama dat zijn. Moeilijk in te schatten. Want wanneer moet je er hoe klaar voor zijn? Ik zeg laat maar komen dat is de beste remedie.

Hoe dan ook, het is steeds niet ‘de datum’. Dat is vandaag over een week. Ik zal er nog eens een nachtje over slapen. Morgen kom ik er op terug.

Goed gezien broer!

OK, dus daar was papa dan nadat ik een dag in de crèche ben geweest. Oefenen voor ridder. Ik heb eerst even een paar riddertranen gelaten. Voor het oefenen hè, want 3,1 seconden nadat papa weg was, was ik stil. Zo ben ik dan ook weer. Ik heb lekker veel gespeeld, goed gegeten en weinig geslapen. Niet nodig, dat doe ik thuis wel!

Thuis aangekomen was daar mama en dat is fijn! Toen was er macaroni met tonijn, daar had ik in het begin wat moeite mee, maar Teletubbies en mama zorgen er voor dat ik bijna alles op eet. Als ik klaar ben wil ik graag nog wat rondlopen. En als de deur dan maar eeeeeeeven op een kier staat ben ik er door!

Ik race er door. Laat mij een 100 meter lopen met aan het eind een deur die op een kier staat, dan win ik het van Usain Bolt. Sneller dan het licht! En dan door naar de trap en naar boven willen. Het was goed getimed, want ik moest toch naar bed.

It wie wer in moaie dei.

P1070601

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s