Friese staander

Vandaag heb ik veel gestaan. Elke gelegenheid die ik had, heb ik genomen. Benen stijf onder m’n lijf houden, dat is de manier, dan kunnen ze je niet laten zitten en kan ik lekker staan. Dat geeft een ander perspectief op de wereld om me heen. Ik bedoel, ik kan in een tafelstoel zitten, of op de bank, maar zelf staan is anders. Het is hoger dan op de grond zitten en de wereld beweegt met me mee. En dat is gaaf.

Ik had ook m’n Friese vlag slabje om. Papa heeft het ritueel omgedaan, want het is een belangrijk moment. Het is een beetje als gedoopt worden denk ik. In ieder geval is eten daarna nooit meer hetzelfde! Dat is eigenlijk elke dag zo. Elke dag leer ik nieuwe smaken en elke dag gaat het gemakkelijker.

Ik ben vandaag ook in het zwembad geweest en daar ben ik ook weer lekker rechtop gaan staan, afgewisseld met kirrende geluiden, zodanig dat het hele zwembad het heeft gehoord. Een mens mag toch laten weten wanneer hij het naar z’n zin heeft!? Het is wel een beetje raar en wel een beetje koud, maar als je er eenmaal aan gewend bent is het cool. Volgende keer ga ik zitten. Dat heb ik deze avond wel in bad gedaan en lekker gelegen. Heerlijk met m’n eendjes! en lekker fris naar bed, want al dat chloor…

Ik heb ook nog met Siebe gestaan deze middag, en met papa en met mama, voor het geval je dacht dat ik niet genoeg gestaan had.

Mei de tonge ût e mule!

Oefening baart kunst, zeg ik, de kunst van het staan en de kunst van het verstaan. papa moest de hele dag Frysk praten met Siebe. Vindt Siebe leuk en mama ook, dan leren zij het een beetje en ik ook! (Een lekker kopke koffje!)

Ze hebben ook gevoetbald en dan kijk ik met oeverloze bewondering. Vooral naar Siebe, die heeft de kunst van het balletje trappen wel begrepen. Zelda heeft dan weer een fietsvoorstelling met haar nieuwe vriendinnetje Iris gegeven. Ik heb het niet gezien, maar kon de oh’s en de ah’s binnen horen!

Verder nog gek gedaan, daar zijn we goed in met z’n allen. We kregen trouwens ook nog een fotootje van Olpa en Olma. Die komen niet, want de auto is en beetje stuk. Het is een Landrover, maar nu even niet…. Even in de garage voor een opknapbeurt. Maar ze hebben wel een lekker paling gegeten en daar wordt mama dan weer jaloers van.

Ik was trouwens vergeten te vertellen dat Siebe nog even is gaan hardlopen. 40 minuten en dat is stoer. Zeker in het moaie Fryske lânskip. Kijk maar eens naar de mooie koeien op de achtergrond van de foto in de slide show. Dan kun je ook zien dat het hard waait!

Nog even dit: Je mag best luisteren naar de weerberichten, maar met een korreltje zout. Het was weer prachtig weer en geen regen op 14 druppels na en dat was een ongelukje. Die druppels waren al onderweg en konden niet meer terug, maar anders. Droog!

It wie we in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s