Brulboei en lachebek

P1120195 IMG_6823

Olpa en Olma kwamen vandaag onverwacht en dat is altijd  gezellig!

Ineens waren ze daar en dat is het leuke. Dan is een verrassing en dat is leuk. We hebben gekletst en gepraat en ik heb gedanst en geknuffeld en toen ging ik naar bed.

Ik zwaai dan naar iedereen, dagdag en geef een kus als daar om wordt gevraagd en dan ga ik lekker naar bed.

Deze keer heb ik ZEER HARD geslapen en dat is goed en slecht. Goed omdat ik dan uitgeslapen ben, slecht omdat ik dan niet echt gelukkig wakker wordt. Zeg maar gerust ongelukkig. Het gevolg is dat ik hard en langdurig brul en niets houdt me daar van af. En met niets, bedoel ik niets!

Lieve woordjes, mooie beloftes, kleuren, drinken, koekje, knuffel…. NIETS helpt! Na een minuut of 10 en een halve stemband later pakt Olpa me op en zet me in zijn auto. Dat was de remedie, de mondhoeken die op m’n schouders hingen, proberen nu m’n wenkbrauwen weg te duwen. Ik mag achter het stuur en dat is gaaf.

P1120197

Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van lang wakker worden. Ik denk dat ik als ik afscheid neem van oude gedachtes. Gek hè!

Toen Olpa en Olma weg waren zijn wij gaan fietsen/lopen. Mooi weer, een mooie toch, goed gezelschap en een zwetende gids voor ons uit. Wat wil je nog meer.

Voor de zwetende gids was het een zware tocht denk ik. Hij viel thuis op de tuinstoel in slaap! En ik speelde gezellig om hem heen, maar dat maakte niets uit. Hij bleef lekker liggen totdat mama zei: We moeten gaan.

Boodschappen doen. Ik op de troon, Jay liggend in de bak…. Liggend? Nee, hoor! Jay ZIT!

Jay was het liggen en kijken naar de lichtbakken en plafondhangers zat. Hij wilde de winkel zien; en de mensen; en de schappen. Logisch, die zijn veel leuker. Het is dat hij nog niet kan zwaaien anders had hij naar de mensen gezwaaid.

Maar het blijft niet bij zwaaien…. Bij de DA was het letterlijk schaterlachen! De mensen die daar werken stonden zich te verdringen rond Jay en gaven alle spullen met korting! Zo blij waren ze.

Papa en ik waren de spullen naar de auto aan het brengen, dus kunnen het niet echt verifiëren. Mama zegt een filmpje te hebben gemaakt, maar dat hebben wij nog niet gezien.

Ach ja, als je de wereld zittend kunt bekijken, wordt alles een stuk interessanter!

Dat is letterlijk wat je noemt een ander perspectief. Mensen recht in de ogen kijken in plaats van hangende gezichten boven de bak. Dat is sowieso een raar gezicht en dat koediekoedie is ook al gek!foto 2

Ik vond het ook fijn dat Olpa en Olma er waren en ben er spontaan van in bad gegaan! Met mama en Olma. Olma maakte foto’s en mama deed me in bad. Volgende keer omgekeerd!

ik ben ook meer en meer een draaikont aan het worden. Rug, buik, rug, buik. Dat kan ik al heel goed! Is ook perspectief.

Thuis hebben we nog met Piebe en Lala geskyped (Siebe en Zelda, maar ik heb eindelijk een manier gevonden om haar naam uit te spreken).

Siebe heeft elastiekjes tussen zijn tanden. Dat is fase 1 van z’n gebitsoptimalisatie. Kan’ie beter kauwen. En Zelda heeft morgen musicalles en zondag een optreden. Ze hoopt dat ze mag zingen en ik ook.

Uiteindelijk met een goeie hap eten, yoghurt naar bed.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s