Zit!

P1090461

Vingers zijn krachtig.

Je kunt er veel mee, zonder veel krachtsinspanning. Dat heb ik geleerd. Papa en mama doen het ook. Als we een boekje gaan lezen en ze willen dat ik op de bank ga zitten dan slaan ze op het kussen en wijzen met de vinger naar de plek waar ik moet gaan zitten. En ik doe dat ook. Dat is de kracht van de vinger.

Mijn kracht is dan weer dat ik de kracht van de vinger door heb. Als ik bijna naar bed ga, dan wijs ik met de vinger op de bank. Daar wil ik dan zitten en dan moet Jay eigenlijk op mijn schoot. Mama helpt mee met wijzen, ik klim er op, maar papa heeft het flesje klaar en op de vraag “Ga je er mee flesje drinken?” en ik ben vergeten waarom ik op de bank zit en ga naar boven.

Ik zwaai nog even naar Jay en naar mama en ik ben weg.

Overigens was er een grote verrassing vandaag!

Papa had me gebracht op de fiets, met regendruppels en een liedje, maar het was mama die me op kwam halen. Ineens was ze daar en ik driftig wijs naar haar en vertel iedereen MaMa, MaMa (dan kan ik ineens wel MaMa zeggen). Wat een blijheid in mij! Dat was lang geleden, ze gaat dan op de grond zitten (wat ze vroeger ook altijd deed)  en ik loop naar haar toe om hard te knuffelen.

En ik?

ik zat boven op zolder bij papa op schoot terwijl hij wel een heel rare taal aan het praten was en het was niet Fries. Het was zo ingewikkeld dat ik er van in slaap gevallen ben. Ik lag er ook wel goed bij.

P1090456

Ik hoor Dzjez thuis komen en voel z’n blijheid en energie. Het is een fijne druktemaker en dat is leuk om te zien. Hij wil me graag aaien, maar kan niet echt bij de wipper en dus bij mij. Daarom wijst hij met z’n vinger. Hij begrijpt goed hoe het zit. Morgen zijn we samen thuis en weet ik zeker dat ik nog bij hem op schoot mag.

P1090456-2

Ik heb een best goeie nacht gehad, maar tegen de ochtend werd ik wat onrustig. Hongerig. Gelukkig was het alleen tegen de ochtend, maar mama wordt daar wel moe van. Het goeie is dat ik er van groei, want de broekjes worden korter en korter.

Misschien moet ik morgen even vragen of ze me op willen meten. Gewoon uit nieuwsgierigheid.

It we wer in moeie dei

Nee!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een gedachte over “Zit!

  1. Hallo Dzjez en Jay, ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Guusje. Ik ben de dochter van Serge en Tamara. Sinds twee weken ben ik op deze wereld. Ik hou ook mijn avonturen bij, maar als ik die van jullie lees staat me nog veel te wachten op deze wereld. Ik hoop jullie binnenkort te ontmoeten!!!
    Groetjes
    Guusje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s