Vaag verhaal

IMG_6849

  1. Kun je een vaag verhaal met scherpe woorden  schrijven?
  2. Kun je en scherp verhaal met vage woorden schrijven?

Dat zijn interessante vragen en het antwoord is 1.  Ik denk dat een vaag verhaal met scherpe woorden zelfs beter en interessanter wordt. Dat geldt ook voor vage foto’s. Deze bijvoorbeeld. Met stoere Jay klaar voor weer een avontuurlijke dag.

Mama was al weg toen Jay opstond, maar ik heb haar wel gezien. Ik was net op tijd op! Niet dat ik er een superslechte dag door heb, maar ik vind het toch fijner haar te zien, voordat ik naar de crèche ga.

Nadat ze weg was hebben papa en ik ons aangekleed en onze tanden gepoetst en toen hebben we Jay gehaald, leuke kleren uitgezocht en aangekleed. Ik help dat mee door interessante aanwijzingen te geven. Daar men ik goed in.

Als we in de bakfiets zitten en de tas niet hebben vergeten en het best fris is, maar wij onze jasjes/vestjes aan hebben en uiteindelijk na een lekker tochtje bij de crèche aankomen, maakt papa een foto voor mama. Dan heeft ze de hele dag een leuk beeld van ons.

IMG_6850

Het grappige is, en daar kwam papa later achter, dat we precies dezelfde foto hebben gestuurd toen we weggingen. En het grappige aan dit grappige is dat de foto’s dus hetzelfde zijn, maar de ervaring in de hoofdjes van die twee mannetjes (Jay en ik dus) is anders.

IMG_6851

Dzjez is een beetje filosofisch en cryptisch bovendien.

Ik blijf gewoon ‘normaal’ kijken en lach naar de wereld. Ik ben benieuwd hoe ik ben als ik later groot ben en of ik ok zo wordt of alleen maar scherpe woorden gebruik voor scherpe verhalen. Misschien wordt ik wel schrijver. Of niet. Alles kan nog!

Het was een fijne dag op de crèche. Op de valreep nog even 180 ml melk weg getikt, dus klaar voor de rest van de dag.

In de bakfiets naar huis en knuffelen en in de wipper. Tsja, het leven van een baby, maar Dzjez moest eten en ik denk maar zo: Mijn tijd komt nog wel. Dzjez kan bijna zelf eten en dan ga ik het leren! Nog even en ik eet m’n eerste vaste hap. Kan niet wachten….

Ik heb lekker Italiaans gehaktbrood, met saus en rijst gehad. Smaakt me goed!

Niet alleen was mama vroeg weg, ze was ook laat terug, maar ik heb geduldig gewacht met moet worden. Dat werd ik ruim nadat ze thuis was en we nog geknuffeld hebben. En ik heb nog even gelezen met papa voor ik ging slapen. Honger voor woorden. En tellen. Gaat goed!

It wie wer in moaie dei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s